Rendkívüli

Késes támadás Németországban, két ember meghalt

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szavazzon! Ön szerint a bravúros továbbjutás után kézilabda-válogatottunk meddig menetel a világbajnokságon?

| Szerző: hirado.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott az előzetes várakozásokat felülmúlva a csoportkör után a középdöntőből is továbbjutott, és bekerült a legjobb nyolc közé a svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokságon. A negyeddöntős szerepléssel az is biztossá vált, hogy a csapat biztosította a helyét a jövőre esedékes olimpiai selejtezőtornán. Ön mit gondol, meddig juthat a magyar csapat a világbajnokságon? Szavazzon!

Chema Rodriguez szövetségi kapitány együttese január 12-én egy magabiztos, 35-27-es sikerrel kezdte a csoportkört Dél-Korea ellen, két nappal később aztán jött a nagy bravúr: Rosta Miklósék remek játékkal, ötgólos félidei hátrányból fordítva 30-28-as győzelmet arattak a jóval esélyesebbnek tartott Izland ellen.

Kapcsolódó tartalom

A csoportkört január 16-án, Portugália ellen zárta a magyar válogatott, itt azonban már akadozott a gépezet, a mieink 27-20-as vereséget szenvedtek. A középdöntőről így sem maradt le a csapat, de az onnan való továbbjutásra jelentősen csökkentek az esélyeink, mivel csak 2 pontot tudtunk magunkkal vinni.

Ráadásul a középdöntő is borzasztóan kezdődött csapatunk szempontjából, a házigazda és a vb favoritjai közé tartozó Svédország sima, 37-28-as vereséget mért Miklerékre, a folytatás szerencsére jobban sikerült: a magyar együttes felállt a pofonokból, és előbb Brazíliát múlta felül 28-25-re, majd zárásként összeszedetten, szépen kézilabdázva 42-30-ra verte a Zöld-foki-szigeteket.

Kapcsolódó tartalom

Közben Fortuna istenasszony is fogta a magyar fiúk kezét, a többi eredmény is a mieink számára kedvezően alakult: a brazilok leikszeltek a portugálokkal, a zárókörben pedig a már biztos csoportelső Svédország bár sokáig hátrányban volt, végül bedarálta és 32-30-ra megverte a luzitán alakulatot. Ezzel válogatottunk bejutott a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé, s egyúttal biztosította helyét a jövő tavasszal esedékes olimpiai selejtezőtornán.

Chema Rodriguez kapitány hangsúlyozta, az előzetesen kitűzött célt így már sikerült ugyan elérni, a folytatásban azért fognak küzdeni a srácok, hogy az elődöntőben is ott legyenek. A legjobb négy közé jutásért január 25-én, szerdán a címvédő, Dánia lesz a magyar válogatott ellenfele. Azon a találkozón nem a mieink számítanak majd favoritnak, Lékai Mátéék azonban már ezen a vb-n is többször bizonyították, hogyha összeáll a csapat játéka, akkor bárkit képesek legyőzni.

 

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még