Fontos

Európa vége – Egymilliárd migránssal tervez Brüsszel szövetségese

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szexuális zaklatással vádolják az Indiai Birkózó Szövetség elnökét

A versenyzők szexuális zaklatással vádolják az Indiai Birkózó Szövetség (WFI) elnökét, Brij Bhushan Sharan Singhet és a válogatottnál dolgozó edzőket is.

Közel száz birkózó vett részt azon a parlament előtti tüntetésen, amelyen Sharan Singh azonnali eltávolítását követelték. A demonstrálók között volt többek között India első női olimpiai érmes birkózója, Sakhsi Malik, a tokiói olimpián bronzérmes Bajrang Punia és a háromszoros Nemzetközösségi Játékok-győztes Vinesh Phogat is, akik később találkozhattak az indiai sportminiszterrel, Anurag Singh Thakurral.

Malik és Phogat szerint a válogatott edzők is zaklatták a lányokat az edzőtáborokban, amelyet általában az elnök otthonához közeli Lucknowba szervezett a szövetség.

A tavalyi világbajnokságon bronzérmes Phogat továbbá azt állítja, hogy az elmúlt tíz évben legalább 10-20 versenyzőről tud, akiket az elnök zaklatott.

„Ezek a lányok félnek, mert a családi hátterük nem teszi lehetővé, hogy megvédjék magukat. Én harcolni fogok, mert engem nem érdekel ha eltávolítanak a birkózásból, mivel nekem van hol laknom és van mit ennem” – idézi az olimpikont az insidethegames.biz portál. A minisztérium szerdán felszólította a WFI-t, hogy péntekig reagáljon a vádakra, különben eljárást indít a szövetség ellen.

Ajánljuk még