Aktuális

A szerencsétlenségben 14-en sérültek meg: fa dőlt egy hullámvasútra

Módosította a mexikói válogatott eredményeit és 11 ezer dollárra büntette a szövetséget a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) csaknem 11 ezer dollárra (mintegy 4 millió forintra) büntette a mexikói szövetséget, mivel 2021-ben pályára küldte a kettős állampolgársággal rendelkező Alejandro Zendejast, aki jelenleg is tagja az amerikai válogatottnak.

A mexikói születésű játékos 2021 októberében az Ecuador elleni barátságos mérkőzésen Uriel Antunát váltotta a pályán, és korábban Guatemala ellen is játszott. Emellett U23-as meccseken is szerepelt Románia, Szaúd-Arábia és Ausztrália ellen.

A mexikói szövetség viszont csak akkor küldhette volna pályára a fiatal játékost, ha országváltást kezdeményez a mérkőzések előtt.

Zendejas ugyanis korábban az Egyesült Államok válogatottjában játszott az U17-es világbajnokságon.

Szerdán pedig Anthony Hudson, az amerikai válogatott ideiglenesen kinevezett szövetségi kapitánya meghívta keretébe a 24 éves futballistát, így jó eséllyel bemutatkozhat majd a felnőtt csapatban is.

A FIFA a pénzbírság mellett 3-0-ás vereségre módosította a mexikói csapat azon találkozóinak végeredményeit, amelyen a CF América játékosa is pályára lépett.

A felnőtt meccsek eredményei minimálisan befolyásolhatják Mexikó besorolását a FIFA világranglistán, Zendejas azonban nem kap külön büntetést a szabálysértésért.

Ajánljuk még