logo

Műsorújság

Rendkívüli

Meghalt az ukrán belügyminiszter

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Súlyos betegséggel küzd a futballista, megható dolgot tettek érte társai

| Szerző: Gombos Krisztián
Az angol harmadosztályú Bristol Rovers labdarúgóklub negyven alkalmazottja, köztük játékosok, az edzői stáb tagjai és egyéb dolgozók leborotválták a fejüket, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat a csapat hátvédjével, Nick Andertonnal, aki jelenleg kemoterápiás kezelést kap.

Az akcióban részt vett a csapat vezetőedzője, a játékosként leginkább balhéiról hírhedtté vált Joey Barton is.

„Biztos furcsán fognak majd nézni ránk néhányan a meccseinken, elvégre úgy nézünk ki, mint egy skinheadbanda, és a kommentátoroknak is rémálmai lesznek tőlünk. Nagyon fontos számunkra ez az ügy, úgyhogy ez a legkevesebb, amit megtehetünk” – mondta Barton, aki hozzátette, az akció célja a figyelemfelkeltés volt, és hogy anyagilag is segítsék Andertont, akinek a szerződése nyáron jár le a Roversnél.

A nagy közös hajvágás időpontját sem véletlenül január 16-ára időzítették, ezzel is a 26 éves védő mezszámára, a 16-osra próbáltak utalni.

A klub időközben gyűjtésbe kezdett a GoFundMe nevű portálon, eddig több mint 32 000 fontot (körülbelül 14,4 millió forint) sikerült összekalapozni a nemes cél érdekében.

Andertonnál tavaly nyáron diagnosztizáltak oszteoszarkómát, ami a csontrák egyik típusa. A sportolót októberben meg is műtötték, a daganatot sikeresen kioperálták, ám kiderült, hogy a betegség a vártnál agresszívabb, így a futballista gyógyulásához kemoterápiás kezelésekre is szükség lesz, ezeket kezdték meg most.

A Bristol Rovers csapatkapitánya, Paul Coutts a BBC-nek nyilatkozva Anderton kitartását dicsérte, kiemelte, hogy a hátvéd tavaly januárban sérülten is játszott, ami jól mutatja a példaértékű hozzáállását. Más kérdés, hogy Anderton akkor még nem gondolta, hogy ilyen komoly a baj, csupán múló térdfájásnak hitte a sérülést.

„Nick Keményen odatette magát, hozzásegítve a csapatot a feljutáshoz, úgyhogy ezért is meg akartuk mutatni a srácokkal, hogy mellette vagyunk” – fogalmazott Coutts.

A hajvesztő akcióra Terry Joyce borbélyszalonjában került sor, aki történetesen a városi rivális Bristol City szurkolója. Joyce elmondta, mivel jótékonysági eseményről van szó, munkájáért nem fogadott el pénzt a játékosoktól, egyetlen feltétele volt csupán: kedvencei, a Bristol City mezében kopasztja meg a Rovers focistáit, igaz, egy olyan dresszt választott, melynek hátán a 16-os, Anderton mezszáma szerepel.

A kiemelt képen a Bristol Rovers „megkopasztott” csapata. Az első sor bal oldalán piros mezben Terry Joyce, a borbélyüzlet Bristol City-drukker tulajdonosa (Fotó: Twitter/Bristol Rovers)

Ajánljuk még