Időjárás

Viharos széllel tér vissza a tél

Esküt tettek a téli EYOF-ra utazó magyar fiatalok

Letették az esküt az olaszországi Friuli Venezia Giulia tartományban szombaton kezdődő és január 28-ig tartó XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra kiutazó magyar fiatalok.

A szerda délutáni ünnepélyes fogadalomtételen Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó mondta elő az eskü szövegét, aki egy rövid motiváló beszédet is tartott az ifjú sportolóknak.

Hat sportágban huszonegy fiatal képviseli a magyar színeket

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: a sportvezetés számára a téli olimpiai sportágak támogatása, valamint számukra a biztos háttér megteremtése kiemelten fontos. Hozzátette, az idei EYOF-on hat sportágban 21 fiatal képviseli a magyar színeket.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke hangsúlyozta, hogy a 14-18 éves sportolók olaszországi multisport eseményén 12 helyszínen összesen 59 aranyérmet osztanak ki. Az elvárásokról azt mondta: nem az eredmények a legfontosabbak, hanem hogy a magyar fiatalok érezzék át, milyen egy multisport eseményen Magyarországot képviselni, szurkoljanak egymásnak és hozzák ki magukból a legjobbat. A MOB elnöke emlékeztetett arra, hogy a magyar fiatalok eddig összesen 11 arany-, 8 ezüst- és 7 bronzérmet nyertek a téli EYOF-okon, a tavalyi finnországi téli fesztiválon pedig 1 aranyat és 4 ezüstöt gyűjtöttek. Ez minden idők harmadik legjobb szereplése volt, és bízik benne, hogy ezúttal sem maradnak érem nélkül.

A XVI. Téli EYOF-on részt vevő magyar csapat:

alpesi sí:

Bányai Attila Eberhard, Szabó-Szélyes Szilárd, Vass Dániel Bertalan, Harmati Virág Zsuzsanna, Kovács Blanka, Körtvélyessy Dóra, Szeghalmi Fanni

biatlon:

Bozóki Laura, Szőllős Dániel

curling:

Kárász Raul, Szilágyi Deli, Nagy Lola, Lauchsz Laura

műkorcsolya:

Zsembery Anna Katinka

rövidpályás gyorskorcsolya:

Major Dominik Gergely, Jancsó Zalán, Szigeti Dóra, Haltrich Luca

hódeszka:

Szabó Marcell (alpin), Barabás Bálint Attila (cross), Tóth Lili Anna (cross)

A kiemelt kép illusztráció. 

 

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még