logo

Műsorújság

Fontos

Hetvenkét emberrel a fedélzetén lezuhant egy utasszállító repülőgép

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A férfi váltó második lett a kisdöntőben a gdanski rövidpályás Európa-bajnokságon

A férfi váltó második lett a kisdöntőben a gdanski rövidpályás Európa-bajnokságon, így nagy valószínűséggel hatodik helyen zár.

A kvartettből ezúttal a csapat legjobbja, Nógrádi Bence maradt ki, mivel az 1000 méter egyéni küzdelmei mellett a vegyes váltó tagjaként is érdekelt lesz a vasárnap délutáni programban. A Bontovics Balázs, Talabos Attila, Tiborcz Dániel, Varnyú Alex összeállítású négyes féltávig a második helyen „utazott”, majd a rangidős Varnyú előzésével élre állt tempót diktálni.

Az iram növelésével előbb az ukránok, majd a britek is elkezdtek leszakadni, de 11 körrel a vége előtt az esélyesebb belgáknak is lett egy negyedkanyarnyi hátrányuk.

A rivális legjobbja, az 1500 méteren ezüstérmes Stijn Desmet azonban ledolgozta a hátrányt, majd egy váltásnál már a belgák kerültek az élre, ezt a pozíciót pedig már nem is engedték ki a kezükből. Amennyiben a fináléban nem lesz sárga lapos kizárás, akkor összességében hatodik helyen végez a férfi váltó.

„Mivel a belgáknak van egy világklasszis befejező embere, ezért az volt a taktikánk lényege, hogy lehetőleg hátrányból kelljen indulnia. A fiúk tökéletesen betartották az utasításokat, volt is egy pillanat, amikor úgy tűnt, sikerül valamelyest leszakítani őket, de végül ledolgozták a hátrányt, így a végén nem volt kérdés” – értékelt Bánhidi Ákos, a magyar válogatott vezetője, aki elárulta, hogy Nógrádi Bencét valóban pihentették a délutáni nagyobb feladatokra.

Vasárnap az 1000 méter küzdelmeivel és a váltók döntőivel zárul a kontinensviadal.

Ajánljuk még