logo

Műsorújság

Fontos

Kubatov Gábor: Mérhetetlenül riasztó a baloldali polgármesterek teljesítménye

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kurtucz Csaba lett a Magyar Ökölvívó Szakszövetség új elnöke

Egyhangúlag Kurtucz Csabát, korábbi hatszoros szupernehézsúlyú bajnokot választották meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új elnökének a Magyar Sport Házában tartott szombati rendkívüli tisztújító közgyűlésen.

Elődje, a MÖSZ-t 2019 óta irányító Bajkai István decemberben jelezte, hogy nem tudja folytatni a munkát, ezért kellett rendkívüli közgyűlést tartani.

A 40 éves Kurtucz Csaba civilben közgazdász, ökölvívóként szerepelt világ- és Európa-bajnokságon. Nemcsak bokszban, hanem például tekvondóban, kick-boxban és kempóban is magyar bajnok.

Kurtucz Csaba az MTI-nek elmondta: rövid-, közép- és hosszútávú tervei egyaránt vannak, az idő rövidsége miatt viszont mindenek előtt a párizsi olimpiai kvóta megszerzése a cél.

„Fél éven belül itt a kvalifikáció, az érintett versenyzőinket addigra kell topformába hozni, számukra minden feltételt biztosítani a regenerációhoz és fejlődéshez, hogy kizárólag a felkészülésre koncentráljanak, semmi másra. Aztán amikor majd kell, akkor a maximumot nyújtsák”

– közölte.

További tervei között szerepel az utánpótlásbázis szélesítése, valamint a 18 évet elért versenyzők lemorzsolódásának megakadályozása, hogy őket megtartsák a sportágnak.

„ Toborozni kell gyerekeket, őket becsábítani az egyesületekbe, ott velük érdemi munkát végezni. Így lehet majd őket versenyeztetni, megtudhatjuk, mire képesek a ringben, és végül kiválogathatjuk belőlük a legjobbakat. A tizennyolc évesek lemorzsolódása nemcsak a mi sportágunkra, hanem az egész sportra jellemző. Nálunk talán a csapatbajnokság jelenthetne egyfajta védőhálót, ezzel tudnánk őket bent tartani a rendszerben. Ott akár négy-hat versenyzővel is számolhatnánk csapatonként, akik a középiskola után a továbbtanulás vagy a munka mellett tovább folytatják a bokszolást” – nyilatkozta.

Kiemelte: szeretné, ha a sportágban dolgozó edzők többsége, a nem kiemelt bokszolóval foglalkozó szakemberek nagyobb anyagi megbecsülésben részesülnének, illetve az edzők számára mindenképp szükségét érzi a szakmai továbbképzésnek.

„Az utóbbi években minden sportág nagyon komolyan fejlődött minden tekintetben, és bár nálunk is voltak már különböző ígéretes kezdeményezések, nyitás modernebb, újszerű ötleteket felé, ezeket kellene tovább bővíteni, illetve a folyamatot felgyorsítani. Azon fogunk dolgozni, hogy a magyar ökölvívás utol tudja érnie önmagát a sportágfejlesztés tekintetében. Továbbá a válogatott megfelelő szinten és helyen legyen, a tudásbázis tekintetében ne egy harmadrangú focicsapathoz hasonlítson, hanem a Bajnokok Ligájában topszintet üssön meg. Persze, ehhez sok feltételnek kell megvalósulnia”

– mondta az új elnök.

Győriné Tóth Zsuzsanna főtitkár az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a szavazásra jogosult 101 egyesületből 64 képviselője jelent meg a tisztújításon, s ők egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották meg a szövetség vezető pozíciójába Kurtucz Csabát, akinek a mandátuma a jövő évi párizsi olimpia végéig szól.

„Örülök, hogy ennyien megjelentek a közgyűlésen és a szavazás is mutatja, hogy végre egység van a sportágban. A szövetség új elnöke is az egyesületekkel közösen dolgozva képzeli el a jövőt”

– mondta az MTI-nek Győriné Tóth Zsuzsanna főtitkár, aki azt is hangsúlyozta, hogy hálásak Bajkai István munkájáért, az eddigi elnök ugyanis szakmailag és anyagilag is nehéz helyzetben lévő szövetséget vett át és most minden szempontból stabil helyzetben tudta átadni utódjának az elnöki posztot.

Hozzátette: A sportág anyagi helyzete jó, tavaly pedig kiemelkedően eredményes évet produkáltak a magyar versenyzők, akik a férfiaknál és a nőknél is Európa-bajnoki érmeket szereztek a felnőttek között is.

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még