Rendkívüli

Vadászat közben meglőttek egy kirándulót a Bükkben

Meglepetésre a Mercedestől halászott új csapatfőnököt a Williams

| Szerző: hirado.hu
A Mercedes AMG Petronas Forma–1-es istálló eddig stratégiai igazgatója, James Vowles lett a Williams új csapatfőnöke. A 43 éves angol szakember pénteken bejelentett kinevezése még a szakmabelieket is nagy meglepetésként érte.

A Williams és a Mercedes közös közleménye szerint Vowles február 20-án csatlakozik a Mercedes motorjait és hajtásláncát használó brit csapathoz.

„Alig várom, hogy elkezdhessem a munkát a Williams Racingnél.

Ez a Forma–1 egyik emblematikus csapata, amelyet nagyon tisztelek. A Williamsben óriási potenciál rejlik, és a közös munka heteken belül elkezdődik”

– idézi Vowles-t a csapat közleménye.

Hozzátette: „A Mercedes nagyon komoly támogatást nyújtott eddigi utam során, és több mint 20 évnyi munka után, amelyet Brackley-ben (a Mercedes főhadiszállásán – a szerk.) végeztem, kiváló viszonyban válunk el egymástól.”

A Williamsnek azért volt szüksége új vezetőre, mert Jost Capito decemberben távozott a posztjáról, miután az amerikai tulajdonos, a Dorilton Capital megvonta tőle a bizalmat.

A konstruktőrök vb-pontversenyében tavaly a 10. helyen végzett Williams versenyautóit idén a thaiföldi Alexander Albon, valamint az F2-ből érkezett amerikai újonc, Logan Sargeant vezeti majd.

Kapcsolódó tartalom

A kliemelt képen: James Vowles (jobbra) és Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapatvezetője, itt még egy fedél alatt (forrás: Mercedes AMG F1/Twitter)

Ajánljuk még