Aktuális

Spanyolországban a hadsereget is bevetették hóviharba került autósok százainak kimentésére

Ritkán látott képekkel emlékezünk Pelére, a „Fekete Gyöngyszemre”

| Szerző: hirado.hu
Nyolcvankét esztendős korában elhunyt Pelé, háromszoros világbajnok brazil labdarúgó, a sportág és a sportvilág legendás alakja. Ritkán látott képekkel emlékezünk a „Fekete Gyöngyszemre”.

Rövid kórházi kezelést követően 82 éves korában elhunyt Pelé, a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnok játékosa, minden idők egyik legjobb labdarúgója.

Kely Nascimento csütörtökön Instagram-oldalán rövid bejegyzésben közölte, hogy édesapja – az évek óta különböző betegségekkel küzdő Edson Arantes do Nascimento – elhunyt.

Végtelenül szeretünk, nyugodj békében!

– írta.

Kapcsolódó tartalom


1960. május 8-án készített felvétel Peléről, aki a nemzeti olimpiai bizottságok szavazása alapján elnyerte az évszázad sportolója címet. Az Olympic Review című NOB-kiadvány voksolásán éppen a brazil futball-legenda volt az egyetlen az első öt helyezett között, aki sosem vett részt ötkarikás játékokon. A háromszoros világbajnok Pelé után Muhammad Ali ökölvívó, Carl Lewis atléta, Michael Jordan kosárlabdázó és Mark Spitz úszó következik a sorban (Fotó: MTI/EPA)
A világbajnokság első mérkőzésen megsérült Pelé (középen b) átöleli az őt helyettesítő Amarildót, miután a brazil válogatott 3:1-re legyőzte Csehszlovákiát a torna döntőjében 1962. június 17-én (Fotó: MTI/LVB)
Farkas János, az 1967. évi Hexagonal tornán győztes Vasas és Pelé, a brazil Santos játékosa. A felvétel készítésének pontos dátuma ismeretlen (Fotó: MTI/INT)
Pelé, a brazil gólkirály a brazilok örömujjongása közepette emeli magasba a Rimet-kupát 1970. június 21-én, miután a labdarúgó világbajnokságon csapata győzött a Brazília – Olaszország mérkőzésen, a döntőben (Fotó: MTI/UPI)
A brazil labdarúgócsillag a kockás zászlóval leinti a futamot a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brazil Nagydíjának végén az interlagosi pályán 2002. március 31-én. A futamot a német Michael Schumacher nyerte, a második helyet öccse, Ralf Schumacher szerezte meg, a harmadik a skót David Coulthard lett (Fotó: MTI/EPA/AFP/Mauricio Lima)
Michael Schumacher, a Forma-1-es Ferrari csapat hétszeres világbajnok német pilótája (b) egy serleget kap pályafutása elismeréseként ajándékba Pelétől, a Brazil Nagydíj startja előtt a Sao Paulo melletti interlagosi pályán 2006. október 22-én (Fotó: MTI/EPA/Kerim Okten)
Cristiano Ronaldo, a Manchester United aranylabdás portugál csatára (j) átveszi kitüntetését a volt brazil labdarúgócsillagtól, miután elnyerte az év játékosa díjat a férfi labdarúgók mezőnyében a Zürichi Operaházban 2009. január 12-én (Fotó: MTI/EPA/Steffen Schmidt)
Pelé, miután átvette a Tiszteletbeli Aranylabdát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke zürichi Aranylabda-gáláján 2014. január 13-án (Fotó: MTI/EPA/Steffen Schmidt)

Ajánljuk még