Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

Visszavonul a világ- és Európa-bajnok öttusázó

Bejelentette visszavonulását az aktív versenyzéstől Kasza Róbert világ- és Európa-bajnok öttusázó.

Amint arra a hazai szövetség honlapja a hivatalos döntésről szóló hírében emlékeztet, a 36 éves Kasza gyerekkora óta a KSI versenyzőjeként sportolt először tornászként, majd öttusázóként.

Csapatban és váltóban többszörös világ- és Európa-bajnok, egyéniben legjobb eredményeként vb- és Eb-ezüstérmes, de sokszor állt világkupán, hazai és nemzetközi versenyeken dobogón. Két olimpián szerepelt, a 2012-es londoni játékokon 12., 2021-ben Tokióban 26. lett.

Hét alkalommal nyert egyéniben magyar bajnoki címet, a legutóbbit 2021-ben,

amikor legjobb magyarként ezüstérmet szerzett az öttusázók év eleji nemzetközi fedett pályás viadalán, a Peridot Kupán. Az utolsó versenye az idei hazai világkupa-forduló volt, amelyen Erdős Ritával vegyes váltóban ezüstérmet szerzett.

„1994 óta öttusáztam, 2004-ben nyertem először nemzetközi versenyen érmet. Az idén még indultam a fedett pályás versenyen, majd hazai világkupán, melyen érmet szereztem” – elevenítette fel az MTI érdeklődésére Kasza. „Nincs hiányérzetem, mindig teljes szívvel és fizikai erőbedobással küzdöttem, mindent megtettem az öttusáért. Ennyi elég volt, jöjjenek a fiatalok” – mondta.

Kasza edzőként folytatja pályafutását.

Ajánljuk még