Megrázó

Elhunyt a Rocky legendás színésze

Összecsapnak a bombázók: Fury és Uszik megállapodott a nehézsúlyú címmeccsről

A jövő év elején megrendezik a profi ökölvívás nehézsúlyú kategóriájának címegyesítő világbajnoki mérkőzését, miután erről megállapodott egymással Tyson Fury és Olekszandr Uszik.

A hírt Bob Arum, Fury mérkőzésszervezője jelentette be, hozzátéve, hogy hamarosan a pontos időpontot és helyszínt is kijelölik, az viszont biztos, hogy a vitathatatlan bajnoki címért kiírt meccs előtt egyik bokszoló sem lép már ringbe.

A két sportoló arról állapodott meg, hogy következő meccsüket egymás ellen vívják” – nyilatkozta Arum a Sky Sportsnak kedden este. – „Uszik a jó barátom és nagyon intelligens ember, Fury pedig minden szempontból egy igazi Superman és mindketten akarják ezt a mérkőzést.”

Kapcsolódó tartalom

A meccsszervező azt is elárulta, hogy mindkét fél rendkívül vonzó ajánlatokat kapott a Közel-Keletről, hogy ott legyen a csata, de nem elképzelhetetlen, hogy Nagy-Britanniában rendezik meg az összecsapást. Úgy véli, nagyon rövid időn belül döntenek a részletekről, akár még az év vége előtt.

A 35 éves Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka, míg Fury a Boksz Világtanács (WBC) címvédője, csatájuk győztese pedig – mint valamennyi komoly cím birtokosa – a vitathatatlan bajnoka lesz a nehézsúlynak, amit legutóbb Lennox Lewis mondhatott el magáról 1999-2000-ben. Eddig összesen öt vitathatatlan világbajnoka volt a súlycsoportnak.

Ajánljuk még