Baleset

Tömeges karambol történt az autópálya kivezető szakaszán, egy sávon halad a forgalom

Az MOKSZ eltekint a követelések érvényesítésétől a Liu fivérek országváltási ügyében

Eltekint a követelések érvényesítésétől a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang országváltási ügyében.

„Elérkezett a búcsú ideje” című közleményében az MOKSZ tudatta, hogy az elnökség kedden úgy döntött: a két sportoló országváltási kérelméhez hozzájárul, és saját hatáskörében eljárva a korábbi elnökségi határozatban hivatkozott követelések érvényesítésétől eltekint. A MOKSZ a Liu testvérekkel fennálló jogviszonyát ezzel lezártnak tekinti.

Kapcsolódó tartalom

A MOKSZ sajnálattal veszi tudomásul a Liu fivérek országváltási szándékát, és fájó szívvel búcsúzik, ugyanakkor köszönetet mond a közösen elért, felejthetetlen sikerekért Magyarország első téli olimpiai bajnokainak, akik kitörölhetetlenül beírták magukat hazánk sporttörténelmébe. További pályafutásukhoz sok sikert kíván Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak” – olvasható az állásfoglalásban.

A Liu fivérek október 30-án jelezték, hogy nem kívánják aláírni új, 2022 és 2026 közötti időszakra vonatkozó sportolói szerződésüket, és kérik közös megegyezéssel az országváltást, egyúttal a korábbi szerződéses jogviszonyukból eredő esetleges további fizetési vagy egyéb kötelezettségeik alóli mentesülést. A szövetség attól tette függővé a hozzájárulását, hogy a versenyzők eleget tesznek a 2019. március 1-én kelt sportolói szerződésekben foglalt kötelezettségnek.

Kósa Lajos, a szövetség elnöke korábbi nyilatkozatában kiemelte, hogy a szövetséggel kötött sportolói szerződés szerint egy versenyző más ország színeiben három éven belül nem indulhat ISU-versenyen, csak abban az esetben, ha MOKSZ részére valaki visszafizetni a sportolóra fordított utolsó hároméves időszakban keletkezett költségeket. Ez az elnök szerint jelen esetben külön-külön száz-százötven millió forintot jelentett.

A két Liu testvér vezérletével a férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyát a 2018-as, phjongcshangi játékokon, majd idén Pekingben Liu Shaoang írt történelmet az első egyéni ötkarikás diadallal (500 méter).

A Liu fivérek Kínában készülnek korábbi edzőjük, Csang Csing Lina irányításával.

Ajánljuk még