Aktuális

Putyin: Amerikai Patriot rendszer lőtte le az ukrán hadifoglyokat szállító orosz repülőgépet

Swiatek és Nadal az év világbajnokai az ITF-nél

A férfiaknál Rafael Nadalt, a nőknél pedig Iga Swiateket választotta a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) az év világbajnokának.

A 36 éves spanyol klasszis ezt az évet egy 21 meccses győzelmi szériával kezdte, közte egy kisebb melbourne-i viadal, majd az Australian Open és az acapulcói torna megnyerésével, a sorozat végül Indian Wellsben zárult egy döntős szerepléssel.

A mallorcai szupersztár a Grand Slameken 22-1-es mérleggel zárta az évet, a Roland Garroson pályafutása során 14. alkalommal diadalmaskodott.

Nadal ötödször érdemelte ki az ITF elismerését, ezzel beérte az örökrangsor harmadik helyén idén visszavonult nagy riválisát, a svájci Roger Federert. A listát a tavalyi győztes szerb Novak Djokovic vezeti hét elsőséggel, míg a második a legendás amerikai Pete Sampras hattal.

A 21 esztendős Swiatek szinte megállíthatatlan volt idén a női mezőnyben,

nyolc tornát, közte két Grand Slamet, Roland Garrost és US Opent nyert, ráadásul volt egy elképesztő, 37 mérkőzéses győzelmi sorozata, összességében pedig 67 találkozón diadalmaskodott. Az ITF díjazottjainak történetében ő a második lengyel kitüntetett, Lukasz Kubot 2017-ben a férfi párosok kategóriájában nyert.

Ajánljuk még