Aktuális

Megtörtént, amire lehet, hogy eddig még sosem volt példa

Dalic: Számunkra a bronzmérkőzés is egy döntő lesz

Zlatko Dalic, a katari labdarúgó-világbajnokság bronzérméért szombaton pályára lépő horvát válogatott szövetségi kapitánya szerdán kijelentette, hogy számukra a „kisdöntőnek” is nevezett, harmadik helyért sorra kerülő összecsapás a fináléval ér fel.

„Éremért lépünk pályára, és nagyon nagy dolog egy vb-ről medállal hazatérni” – nyilatkozott az 56 éves szakvezető a szerda délutáni sajtótájékoztatóján, melyen hangsúlyozta: igenis nagy jelentősége van a bronzmérkőzésnek.

Horvátország a Lionel Messi vezette argentinoktól kapott ki 3-0-ra a keddi elődöntőben, szombaton pedig vagy a címvédő Franciaország, vagy pedig a vb meglepetéscsapataként elődöntős Marokkó lesz az ellenfele.

„Josko Gvardiol sérüléssel bajlódik, Marcelo Brozovic pedig megbetegedett, de szombaton minden játékosunkra szükség lesz, ezért igyekszünk felfrissíteni addig a csapatot” – fogalmazott Dalic. Hozzátette:

nagy különbség, hogy egy válogatott harmadikként vagy negyedikként fejez be egy vb-t.

A Franciaország-Marokkó elődöntőt szerdán (ma) 20 órától rendezik, a vesztes szombaton a horvátokkal, a győztes pedig vasárnap az argentinokkal csap majd össze.

Ajánljuk még