Rendkívüli

Valóságos fegyverarzenált foglaltak le egy anarchista testvérpárnál

Öltöny, ing, nyakkendő – így még nem látta az F1-es világbajnok Max Verstappent!

| Szerző: hirado.hu
Bolognában tartották meg péntek este a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hagyományos év végi díjátadó gáláját. Az eseményen átvehette világbajnoki trófeját többek közt a Forma–1-es versenysorozat idei bajnoka, Max Verstappen, valamint a Red Bull csapata. A 25 éves holland pilóta meseszép brazil menyasszonyával érkezett, míg a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner feleségével, az egykor a Spice Girls lánybandában éneklő Geri Halliwell oldalán lépett fel a színpadra.
A Forma-1 2022-es világbajnoka, a holland Max Verstappen (balra) és menyasszonya, Kelly Piquet az FIA év végi díjátadó gáláján, Bolognában, Olaszországban, 2022. december 9-én (fotó: FIA Media)

Az FIA szokásos év végi díjátadó gálaestjére ezúttal Bolognában került sor az Olasz Autóklub (ACI) szervezésében. Az eseményen az FIA által felügyelt bajnoki sorozatok első három helyezettje, valamint a pontverseny élén végzett gyártók képviselője veheti át az őket megillető trófeákat. A díszes serlegeket Mohammed ben Szulajem, az FIA tavaly novemberben megválasztott elnöke adta át.

„Egy autóversenyző egész életében ara készül, hogy egyszer világbajnok lesz, de idén mindenkinél jobbnak bizonyultunk: megnyertük a pilóták és a konstruktőrök pontversenyét (a Red Bull csapata) is. Mindezek miatt úgy gondolom, az idei bajnoki cím értékesebb, mint a tavalyi, de érzelmileg mindig az első a legjobb”

– mondta az immár kétszeres bajnok Verstappen, aki brazil menyasszonyával, Kelly Piquet-vel – a háromszoros Forma-1-es világbajnok Nelson Piquet lányával – érkezett a gálára.

Max Verstappen, Christian Horner csapatvezető, Mohammed ben Szulajem, az FIA elnöke és Stefano Domenicali, a Forma-1 ügyvezető igazgatója állnak az F1-es konstruktőr-világbajnoki címét 2013 után ismét megszerző Red Bull RB18 versenyautó mellett Bolognában, az FIA év végi díjátadó gáláján, 2022. december 9-én (fotó: FIA Media)

Charles Leclerc, akinek csapata, a Ferrari remek szezonkezdés után visszaesett, de a monacói versenyző így is megszerezte a bajnoki ezüstérmet a Red Bull mexikói pilótája, Sergio Pérez előtt, kijelentette:

„Jövőre bajnokként térek ide vissza!”

Leclerc a Ferrari december elején menesztett csapatfőnökére, Mattia Binottóra vonatkozó kérdésre azt válaszolta: „Mattia felhívott telefonon, hogy elmondja, az év végén kiszáll. Köszönettel tartozom neki, amiért az elejétől fogva hitt bennem”.

A 2022-es Forma-1-es világbajnoki sorozat első három helyezettje (b-j): Charles Leclerc (Ferrari, 2.), Max Verstappen (Red Bull, 1.), Sergio Pérez (Red Bull, 3.), valamint Christian Horner, a konstruktőr-világbajnok Red Bull csapatvezetője az FIA díjátadó gáláján, Bolognában, Olaszországban, 2022. december 9-én (fotó: FIA Media)

A szezont értékelve a monacói versenyző elmondta: „Úgy vélem, sok pozitívumot hozott a szezon a Ferrari számára, különösen az előző két nehéz évad után. Nem tudtuk előre, hogy képesek leszünk ilyen nagy lépést tenni előre (Leclerc 9 edzéselsőséget szerzett a szezonban, kettővel többet, mint a bajnok Verstappen – a szerk.). A szezon középső szakaszában sok volt a hiba, én is sokat bosszankodtam, ezért vegyesek az érzéseim 2022-vel kapcsolatban. De a végén sikerült megszerezni a második helyet az egyéni- és a csapat-világbajnokságon is, úgyhogy nincs okunk panaszra.”

Charles Leclerc, a Scuderia Ferrari monacói pilótája, a 2022-es Forma-1-es világbajnoki sorozat második helyezettje az FIA díjátadó gáláján Bolognában, Olaszországban, 2022. december 9-én (fotó: FIA Media)
Max Verstappen (jobbra), a 2022-es év F1-es világbajnoka és menyasszonya, Kelly Piquet az FIA év végi díjátadó gáláján Bolognában, Olaszországban, 2022. december 9-én (fotó: FIA Media)
Ezer meghívott vendég előtt adták át a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) 2022-es világ- és Európa-bajnoki trófeáit a Fiera di Bologna kiállítási közponban, Bolognában, Olaszországban, 2022. december 9-én (fotó: FIA Media)

Ajánljuk még