Rendkívüli

Valóságos fegyverarzenált foglaltak le egy anarchista testvérpárnál

A hollandok egy korábbi wolfsburgi trükkel egyenlítettek a focivébén

Az egyenlítő gól előtt a VfL Wolfsburg egy korábbi szabadrúgás-trükkjét alkalmazta Wout Weghorst és a holland csapat az Argentína elleni péntek esti negyeddöntőben a katari labdarúgó-világbajnokságon.

A hollandok az ellenfél sorfala mellett egy sajátot is felállítottak, majd a labdát nem lőtték kapura, hanem finoman, laposan a védők mellett bejátszották, így szabad volt az út a kapu felé: Weghorst ugyanígy szerzett gólt 2020. október 25-én a Wolfsburg színeiben az Arminia Bielefeld elleni, 2-1-re megnyert bajnokin.

„Tudtuk, hogy Weghorst néhány éve betalált így a Bundesligában. Megpróbáltuk és bejött. De sajnos nem volt elég” — mondta a játékostárs, Luuk de Jong arra utalva, hogy hiába sikerült egyenlíteni a rendes játékidő utolsó pillanataiban, végül 11-esekkel alulmaradtak és kiestek.

A hollandok 2-0-s hátrányban voltak, amikor a csereember Weghorst a 78. percben pályára lépett.

A játékos öt perccel később szépített, majd a rendes játékidő ráadásának 11. percében az egyenlítő gólt is megszerezte ebből a váratlan szabadrúgás-variációból. A korábbi wolfsburgi támadó jelenleg már a török Besiktas futballistája.

Ajánljuk még