Fontos

Friss hírek érkeztek műtétje után Károly királyról

Foci-vb: egy jóspapagáj a TikTok új sztárja, rendre bejönnek a tippjei

| Szerző: Gombos Krisztián
Az utóbbi néhány nagy focitornához hasonlóan a katari labdarúgó-világbajnokság kapcsán is megjelentek a mérkőzésekre tippelő állatok: az aktuális felhozatalban találunk vidrát, tevét, alpakát és papagájokat is, a legaranyosabb talán Panda, a jákópapagáj, aki a TikTokon igyekszik megjósolni, mely csapatok nyerik az aznapi találkozókat.

A közösségi média térnyerése által a különböző nagy világversenyek, főleg focivébék, Európa-bajnokságok idején gyakran tűnnek fel a színen jóstehetségűnek kikiáltott állatok, melyek megpróbálják megtippelni a meccsek győzteseit.

Nincs ez másként az idei világbajnokság esetén sem, a közösségi portálokon számos jópofa videót találunk, a madaraktól az emlősökön át a világ faunájának legváltozatosabb képviselői teszik le voksukat egyik vagy másik csapat mellett a mérkőzéseket megelőzően.

A tippadók közül az egyik legaranyosabb a Panda névre hallgató jákópapagáj, aki a TikTokon osztja meg „jóslatait”, gazdája kezéből csőrével szedi ki az általa jobbnak ítélt válogatott országának zászlaját.

Bár senkinek nem ajánljuk, hogy azonnal rohanjon megtenni egy komolyabb összeggel Panda tippjeit a legközelebbi lottózóba, azt meg kell jegyezni, hogy kis szárnyas barátunk egészen jó százalékban találja el az összecsapások kimeneteleit, és olyan meglepetéseredményekre is ráérzett, mint a marokkóiak Belgium elleni győzelme.

A papagáj természetesen a negyeddöntőkre is tippelt, és bizony megint akad olyan párosítás, ahol a papírforma borulására számít, de nem lőjük le a poént, nézze meg mindenki maga, az pedig majd kiderül, mennyire volt igaza a madárnak.

@fattpaandaa #worldcup2022 #fifa #fifaqatar2022 #fifa22 #worldcup #qatar #qatar22 #qatarfifawolrdcup2022🇶🇦 #football #lovefootball #soccer #HisensePerfectMatch #tiktok #tiktokreels #tiktokviral #win #africangrey #parrot #parrotlove #footballfans #gg #winner #قطر #قطر٢٠٢٢ #كاس_العالم #كاس_العالم_2022 #كاس_العالم_قطر #worldcup2022 #fifa #fifaqatar2022 #fifa22 #worldcup #qatar #qatar22 #qatarfifawolrdcup2022🇶🇦 #football #lovefootball #soccer #HisensePerfectMatch #tiktok #tiktokreels #tiktokviral #win #africangrey #parrot #parrotlove #footballfans #gg ##croatia #brazil #netherlands #argentina #argentina🇦🇷 #morocoo #morocco #المغرب #portugal #portugal🇵🇹 #england #france #trend #trending #funny #trending #parrotsoftiktok#funnyparrots #funnyvedios #winner#worldcup2022qatar🇶🇦🏆🇶🇦🏆 #مسي_وينه_كسرنا_عينه قطر #قطر٢٠٢٢ #كاس_العالم #كاس_العالم_2022 #كاس_العالم_قطر #الشعب_الصيني_ماله_حل😂😂🙋🏻‍♂️🇧🇭_ ♬ Arhbo [Music from the FIFA World Cup Qatar 2022 Official Soundtrack] – Ozuna & GIMS & RedOne

Olivia, Taiyo és Rabio

Panda fajtársa, Olivia is szeret tippelni a meccsekre, ráadásul régi motorosnak számít, nyolc éve jósol a Japánban, Naszu település állatparkjában élő papagáj, de hiába a rutin, a találati aránya csak 50 százalékos. Az idei vb-n sem muzsikált túl jól, a németektől például győzelmet várt Japán ellen, aztán tudjuk, hogy az ázsiaiak óriási szenzációt keltve megverték a Nationalelfet.

Taiyo, a szintén Japánban élő vidra – a sinagavai Maxell aquapark lakója – ugyanakkor eltalálta azt a meccset, a japán zászlóval ellátott vödörbe pottyantotta a neki adott apró focilabdát.

Négy éve egyébként volt már a japánoknak egy ügyes jósállata, Rabio, a polip a japán válogatott mindhárom csoportmeccsére jól tippelt, aztán viszont feldolgozták szegényt ételnek, a japán csapatnak pedig véget ért az oroszországi vb – persze nem állítanánk feltétlenül, hogy emiatt búcsúztak.

Paul, a polip: az állati focijósok királya

A változó hatékonysággal dolgozó állati orákulumok között láttunk már sünt, tevét és vízilovat is, a legnagyobb hírnévre azonban Paul, a polip tett szert. Az oberhauseni Sea Life Centre egykori sztárjának jóskarrierje a 2008-as Európa-bajnokságon kezdődött, ahol a német válogatott hat meccséből ötöt talált el. A 2010-es világbajnokságon összesen nyolc mérkőzésről kértek tőle tippet, ott már egyiknél sem hibázott, a fináléban Spanyolország győzelmét is előre jelezte.

Valóságos kultusza lett, a vb alatt volt, hogy a Twitteren a tíz leggyakoribb keresés között szerepelt Paul neve, Argentínában dalt írtak róla, a spanyolországi Carbanillo városa pedig díszpolgárává avatta.

Kapcsolódó hírek

750 milliót hozott a fogadóknak a brazil siker
A Tippmix és a Tippmixpro nyereményszorzói alapján jelenleg Brazília és Franciaország a legesélyesebb a foci-vb-n végső győzelemre, és a nyolcaddöntők során pont ez a két válogatott mérkőzéséhez kapcsolódott a legnagyobb össznyeremény – írta a Szerencsejáték Zrt. sajtóközleményében.
Sport

Ajánljuk még