Időjárás

Megszűnik az éjszakai fagy, jön a köd – térképen mutatjuk a jövő heti időjárást

Benzema szombaton kezdi újra az edzéseket és akár vb-érmet is kaphat

Szombaton újrakezdi az edzéseket Karim Benzema, a Real Madrid labdarúgócsapatának francia aranylabdása.

Carlo Ancelotti, a madridiak olasz vezetőedzője a Corriere dello Sport napilapnak nyilatkozott a sérült kulcsember egészségi állapotáról, valamint hét végi visszatéréséről. Hozzátette, visszaültetik őt „a nyeregbe”.

Benzema honfitársai szombaton a katari világbajnokság negyeddöntőjében Anglia ellen lépnek pályára. A csatár már a torna előtt is kisebb sérüléssel bajlódott, ennek ellenére ott volt a keretben, amelyből csak egy nappal a vb nyitónapja előtt, újabb sérülése miatt került ki.

Kapcsolódó tartalom

Mivel a franciák végül nem neveztek másik játékost a vb-re, így adminisztratív szempontból Benzema továbbra is a keret tagja. A nemzetközi szövetség közlése nyomán az előző vb-n győztes franciák éremszerzése esetén Benzema hivatalosan jogosult lenne az éremre. Az ezzel kapcsolatos végső döntést ezek alapján a francia szövetségnek kell kimondania.

A Real Madrid 34 éves futballistája október közepe óta bajlódott combsérüléssel, négy bajnoki találkozót és egy Bajnokok Ligája-csoportmeccset volt kénytelen kihagyni. Ebben az időszakban csupán egyszer lépett pályára, a Celtic elleni BL-összecsapáson 26 percet játszhatott csereként.

Kiemelt képünk:  EPA/Friedemann Vogel

Ajánljuk még