Aktuális

Negyvenhárman lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

F1: Teltház lesz a Magyar Nagydíjon, már csak az edzésekre lehet jegyet kapni

Elfogytak a versenybelépők, így már biztosan teltház előtt rendezik meg jövő júliusban a 38. Formula–1 Magyar Nagydíjat – derül ki a Hungaroring keddi hírleveléből.

A hírlevél szerint ilyen gyorsan még soha nem fogytak el a bérletek és a vasárnapi jegyek a viadalra. A napijegyek értékesítése hamarosan elkezdődik, így pénteki és szombati edzésbelépőkhöz még hozzá tudnak jutni az érdeklődők karácsony előtt. Kiemelték, hogy

a stratégiai fejlesztési program keretében elkezdődik a Hungaroring régóta tervezett felújítása, melynek első lépéseként a közművek fejlesztése valósul meg.

Emellett új portaépületet, irányítási központot és ügyfélteret alakítanak ki. A közműfejlesztés keretében az ivóvíz-, a tűzivíz-, illetve a szennyvízhálózat, valamint az erősáramú hálózat fejlesztése, és új hálózat kiépítése történik majd, ezek mellett pedig megépül a gyengeáramú alépítmény rendszere is. Szintén a fejlesztés első ütemében újítják meg a Hungaroring főbejáratát, a portaépülettel szemben pedig kávézó nyílik, ide kerül a Hungaroring Shop is.

„2010-ben vettem át a Hungaroring irányítását, és gyakorlatilag azóta várunk erre a pillanatra”

– idézte a hírlevél Gyulay Zsoltot, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette, az elmúlt években sem tétlenkedtek, a pálya átesett jónéhány „ráncfelvarráson”, így törmelékfogó kerítés épült, a lelátókat folyamatosan karbantartották, 2017-ben pedig lecserélték az aszfaltcsík felső kopórétegét.

A Forma–1-ben zajló folyamatokat, az újonnan bekerülő pályákat látva azonban ez nem elég, ez tényleg az utolsó előtti pillanat, amikor elkezdhetjük a munkát. A sok uniformizált pálya között egyre nagyobb értéke van a magyarhoz hasonló tradicionális helyszíneknek, és Budapest közelsége mindig is elképesztő vonzerőt jelent majd a Hungaroring számára, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy az új pályák infrastruktúrája a miénknél sokkal magasabb színvonalú szolgáltatást tesz lehetővé

– fogalmazott Gyulay Zsolt.

Idén júliusban 100 ezer néző szurkolt a helyszínen a Magyar Nagydíjon, az esemény négy napja alatt pedig összesen 290 ezren látogattak ki a Hungaroringre, ami szintén rekord.

A 38. Formula–1Magyar Nagydíjra 2023. július 23-án kerül majd sor.

Ajánljuk még