Aktuális

Negyvenhárman lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Nem vár könnyű feladat a spanyolokra Marokkó ellen

Nehéz mérkőzésre számíthat a katari labdarúgó-világbajnokság első keddi nyolcaddöntős összecsapásán a spanyol válogatott, amely az F csoportot meglepetésre megnyerő Marokkóval találkozik al-Rajjanban.

 

Papíron a Luis Enrique szövetségi kapitány által irányított európai együttes az esélyes a legjobb nyolc közé kerülésre, az afrikai rivális azonban a csoportkörben „totógyilkos” meccseken előbb gól nélküli döntetlent játszott az előző vb-n ezüstérmes horvátokkal, majd a katari torna egyik legnagyobb meglepetést okozva 2–0-ra verte a 2018-ban bronzérmes belga csapatot.

Marokkó ennek is köszönhetően megnyerte a csoportját, s bár kaphatta volna ellenfélnek a japánokat is az E jelű négyesből, végül az ázsiaiak ott csoportgyőztesként végeztek, így a 2010-ben világbajnok spanyolokon át vezet az út a negyeddöntőbe Walid Regragui tanítványai számára.

Kapcsolódó tartalom

A spanyolok a Costa Rica elleni 7–0 után nem bírtak a németekkel (1–1), majd utolsó csoportmeccsüket elbukták a japánokkal szemben (1–2). Azután a találkozó után Luis Enrique hangot is adott a nemtetszésének, és érzékeltette, hogy a futballistáitól többet vár a nyolcaddöntőben.

Egyáltalán nem vagyok boldog, mert bár továbbjutottunk, megnyerhettük volna ezt a meccset. Ez azonban lehetetlenné vált, miután Japán öt perc alatt rúgott nekünk két gólt. Teljesen szétestünk” – kesergett a vereség után a szövetségi kapitány, aki azonban vélhetően nem változtat az eddigi taktikán, és az FC Barcelona középpályás triójának (Sergio Busquets, Pedri, Gavi) tudására, valamint összeszokottságára épített alapjátékkal rukkol majd elő Marokkó ellen is.

Az afrikai együttesben Hakim Zijecs kaphat újfent főszerepet, az ő gyorsasága és technikai képzettsége eddig is a legfőbb fegyver volt a marokkóiak ellentámadásaiban. Ugyanakkor Regragui csapatának védekezésére sem lehetett sok panasz eddig, az utolsó, Kanada elleni összecsapáson beszedett öngól ugyanis az első volt, amit Marokkó kapott a legutóbbi hét mérkőzésén.

Kapcsolódó tartalom

Marokkó 1986 után másodszor jutott tovább vb-n a csoportjából, de komoly erőpróba lesz számára túljutni a Costa Rica elleni csoportmeccsen 537 sikeres passzal világcsúcsot felállító spanyolokon, akik minden bizonnyal az eddiginél hatékonyabb támadójátékkal készülnek a keddi találkozóra.

A két csapat eddig háromszor csapott össze, az 1961-es világbajnoki pótselejtezőn idegenben és otthon is a spanyolok győztek (1–0 és 3–2), míg a négy évvel ezelőtti, oroszországi vb-n a B csoportban 2-2-es döntetlent játszottak egymással.

Nyolcaddöntő:

Marokkó-Spanyolország, al-Rajjan (Egyetemvárosi Stadion) 16.00

A kiemelt képen a spanyol labdarúgó-válogatott játékosai. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még