Aktuális

Negyvenhárman lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Már látható új csapata mezében Ronaldo

| Szerző: hirado.hu
Spanyolországban konkrét tényként számolt be a Marca arról, hogy Cristiano Ronaldo elfogadta a szaúdi al-Nasszr ajánlatát. Szerződése január 1-től 2025 nyaráig szól majd, fizetése pedig messze a legnagyobb lesz, mint amit sportoló valaha kapott.

A múlt héten már beszámoltunk arról, hogy Crisitano Ronaldo egy szinte elutasíthatatlan ajánlatot kapott a szaúdi futball egyik legsikeresebb klubjától, az al-Nasszrtől. Hétfőn a spanyol Marca arról írt, hogy az egyezség is megszületett, a 37 éves portugál támadó elfogadta a két és fél évre szóló ajánlatot – olvasható az M4Sport cikkében. 

Ronaldo már Katarban volt a portugál válogatottal, amikor közös megegyezéssel felbontották szerződését a Manchester Uniteddel, így ügynöke, Jorge Mendes szabadon tárgyalhatott az érdeklődő klubokkal.

A Marca már el is képzelte, hogy nézne ki új csapata mezében a portugál:

Az al-Nasszr már korábban is komoly érdeklődést mutatott, erről maga Ronaldo nyilatkozott a népszerű brit tévésnek, Piers Morgannek, és a közelmúltban egy olyan ajánlattal állt elő, amelyhez fogható még nem volt a labdarúgás történetében.

A különféle reklám, marketing illetve szponzori díjakat is tartalmazó ajánlatnak köszönhetően a portugál szezononként közel 200 millió eurót keresne új klubjában.

Összehasonlításként: Ronaldo a Manchester Unitednél évente 30 millió eurónak megfelelő összeget keresett.

Amennyiben a Marca értesülése valósnak bizonyul, Ronaldo egy olyan csapathoz kerül, amely az elmúlt években elveszítette dominanciáját a szaúdi bajnokságban és a vezetés egyértelmű célja, hogy újra az ország első számú klubja legyen a rijádi együttes. Ettől függetlenül sportszakmai szempontból mindenképpen komoly visszalépés lenne a portugál számára, ha egy olyan csapat mezét húzná magára, egy olyan bajnokságban szerepelne, amely beláthatatlan távolságra van a világ elitjétől.

Az angol Sky Sports közben cáfolja a hírt, hogy a portugál megegyezett volna a szaúdi klubbal.

Ajánljuk még