Fontos

Friss hírek érkeztek műtétje után Károly királyról

Több mint negyven percig észre sem vette a játékvezető, hogy mit visel a nyakában a franciák védője

| Szerző: hirado.hu
Rappereket megszégyenítő arany nyaklánccal lépett pályára a francia válogatott jobbhátvédje a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, a játékvezetőnek sokáig mégsem tűnt fel a veszélyes ékszer.

A professzionális csapatsportokban a játékosok nem használhatnak olyan felszerelést és nem viselhetnek semmi olyat, ami veszélyes. Mindenfajta ékszer (nyaklánc, gyűrű, karkötő, fülbevaló stb.) viselése tilos, azokat a mérkőzés előtt le kell venni.

Ezzel minden bizonnyal az FC Barcelona védője, Jules Koundé is tisztában volt, valamiért mégis úgy döntött, hogy egy arany nyaklánccal dobja fel a 2018-as világbajnok sötétkék mezét a Franciaország–Lengyelország mérkőzésen.

A kétségtelenül drága smukkot nehéz volt nem észre venni, a játékvezetői delegáció reakcióideje azonban igencsak lassúnak bizonyult. Az új futballdivat viszont így is rövid életű volt. Már épp kezdte megszokni a tv-nézők szeme az indokolatlan csillogást, amikor a 42. percben egy bedobásnál a partjelző kiszúrta a tiltott ékszert a 24 éves játékoson, és levetette vele.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: francia válogatott védője, Jules Koundé és a lengyel válogatott középpályása, Przemyslaw Frankowski harcol a labdáért a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében (Fotó: EPA/Georgi Licovski)

Ajánljuk még