Baleset

Kigyulladt egy lakóház, egy ember életét vesztette

„Hol van Messi?” – skandálták az ausztrál szurkolók, majd 12 másodperc múlva jött a csattanós válasz

| Szerző: hirado.hu
A lehető legnemesebb módon szúrt vissza az őt gúnyoló-szidó ausztrál szurkolóknak Lionel Messi a katari focivébé szombati Argentína-Ausztrália nyolcaddöntőjén: néhány másodperccel azután, hogy a Socceroos drukkerei kórusban cukkolták és gyalázták, a dél-amerikaiak 10-ese betalált az ausztrál válogatott kapujába.

Az alábbi felvételen jól hallható, hogy az első csoportmeccsen még a szaúdi drukkerek által elterjesztett „Where is Messi?”, azaz „Hol van Messi?” rigmust skandálják az ausztrálok, de akadt olyan fanatikus is, aki ennél keresetlenebb szavakat intézett a gauchók klasszisához.

Nem késett sokat a reakció Messitől, ráadásul a lehető legadekvátabb módon, egy góllal válaszolt. A 35 esztendős támadó szerezte csapata első találatát a mérkőzésen, amelyet végül az argentin csapat nyert meg 2-1-re, ezzel pedig bejutott a negyeddöntőbe, ahol a hollandokkal találkozik majd.

Messi számára egyébként más miatt is emlékezetes marad az összecsapás, a szombati volt ugyanis karrierje 1000. hivatalos mérkőzése, gólja pedig az első olyan találat, amelyet a világbajnokságok egyenes kieséses szakaszában ért el.

Messi gólja minden szögből:

A kiemelt képen Lionel Messi argentin csapatkapitány ünnepli gólját a katari labdarúgó-világbajnokság Argentína-Ausztrália nyolcaddöntő mérkőzésén az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban. Fotó: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Kapcsolódó hírek

A lengyelek izgultak, Messiék magukban bíztak a foci vb-n
Czeslaw Michniewicz lengyel szövetségi kapitány szerint az izgalmak miatt szinte megállt a szíve az argentinok elleni szerda esti mérkőzésen, de végül sikerült kivívni a nyolcaddöntőbe jutást a katari labdarúgó-világbajnokságon.
Sport

Ajánljuk még