logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rigobert Song: Csak most sajnálhatjuk igazán a korábbi eredményeinket a foci vb-n

Rigobert Song, a kameruni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Brazília legyőzése a katari világbajnokság csoportkörének utolsó játéknapján annak a bizonyítéka, hogy akár többet is elérhettek volna a tornán annál, minthogy négy ponttal a csoportkör után búcsúzzanak.

Az afrikai csapat a Svájc elleni 1-0-s vereséggel kezdte a vb-t, majd úgy játszott 3-3-as döntetlent Szerbiával, hogy kétgólos hátrányból egyenlített, végül pedig pénteken hosszabbításban elért góllal 1-0-ra kerekedett a fő favoritok közé sorolt brazilok fölé.

Kapcsolódó tartalom

Song szerint a kameruni játékosok megérdemlik a gratulációt, főként amiatt, mert a dél-amerikaiak ellen a győzelmen túl azt mutatták meg, hogy az első két meccsen akár jobb teljesítményt is nyújthattak volna.

Azt hiszem, csak most sajnálhatjuk igazán a korábbi eredményeinket, mert rájöttünk, hogy azokon többet is elérhettünk volna. Ami a dolog pozitív oldalát illeti, az a csapatszellem, az oroszlánszellem, ami mindig a kameruni válogatott teljesítményének kulcsa kell legyen” – mondta. Hozzátette: fiatal csapatként most már tisztában vannak vele, mire lehettek volna képesek, és abban bízik, hogy ettől a tudattól is válnak a jövőben egyre erősebbé.

Teljes mértékben elégedett vagyok a brazilok ellen nyújtott teljesítményünkkel. A közelmúltban vehettem át a válogatott irányítását, és úgy vélem, hogy a fejlődésünk folyamatos, amiért büszke lehetek a csapatomra” – nyilatkozta.

Kamerun nyolcadszor szerepelt a vb-n, és az 1990-es tornát leszámítva – amikor negyeddöntőbe jutott – hetedik alkalommal végzett a csoportkörben. Viszont pénteki győzelmével legalább megszakította kilenc vb-mérkőzése óta tartó nyeretlenségi sorozatát, amelyeken nyolcszor kikapott. A vereség ellenére csoportgyőztesként nyolcaddöntős Brazília hét győzelem után először veszített vb-mérkőzést afrikai riválissal szemben.

Ajánljuk még