Aktuális

Megsérült a NASA minihelikoptere, nem repülhet többet a Marson

Foci-vb: mutatjuk, kiknek szurkolhatunk szombaton

| Szerző: hirado.hu
A csoportkör pénteki lezárását követően megfeleződött a katari labdarúgó-világbajnokság mezőnye: már csak 16 csapat maradt versenyben a vb-trófeáért. Az eddigi napi négy meccs helyett innentől legfeljebb napi két találkozót láthatunk, azonban nincs megállás. Pihenőnap nélkül folytatódik a torna szombaton az egyenes kieséses szakasz első két nyolcaddöntőjével: Hollandia az Egyesült Államokkal csap össze, Argentína pedig Ausztrálián igyekszik túljutni. A mérkőzéseket az M4 Sporton és az m4sport.hu-n követhetik.

A labdarúgó-világbajnokság egyenes kieséses szakaszának teljes menetrendjét, ide kattintva tekintheti meg.

16:00 HollandiaEgyesült Államok
al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion

20:00 ArgentínaAusztrália
al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion

A labdarúgó-világbajnokság egyenes kieséses szakaszának teljes menetrendjét, ide kattintva olvashatják.


Papíron a nap első meccse tűnik szorosabbnak: a B csoportból az angolok mögött másodikként továbbjutó Egyesült Államok az A csoportot megnyerő hollandokkal találkoznak 16 órától. Louis van Gaal tanítványai ugyan Katart és Szenegált is legyőzték 2-0-ra, Ecuador ellen azonban csak egy döntetlenre futotta az erejükből, s hiába a magabiztosnak mondható továbbjutás, a mutatott játékuk nem volt túlzottan meggyőző.

Támadójuk, Cody Gakpo mindenesetre remek formában van, már három gólnál jár a tornán, benne bízhatnak, hogy ismét betalál majd, de nem lenne meglepő, ha a fiatal, lelkes amerikai csapat megnehezítené a narancsmezesek dolgát.

20 órától az előzetesen a vb egyik nagy esélyesének kikiáltott Argentína Ausztráliával csatázik a nyolc közé jutásért. A gaúchók alaposan ráijesztettek a drukkereikre, amikor az első csoportmeccsükön óriási meglepetésre kikaptak Szaúd-Arábiától, aztán viszont, ha nem is sziporkázva, de a következő két találkozót behúzták 2-0-ra, s ezzel a C jelű kvartett élén zártak.

Hiába akadozott az Albiceleste gépezete eddig, Lionel Messiről tudjuk, hogy bármikor képes kiélezett meccseket is eldönteni egy-egy megmozdulásával, és csapattársai közt is többen akadnak, akiktől várható egy egyéni villanás, ha a szükség úgy hozza.

Az argentinok ellenfele az az ausztrál alakulat lesz, amely a nyitófordulóban sima vereséget szenvedett a címvédő franciáktól, ám utána a tunéziaiakat, majd a sokak által amolyan titkos favoritnak várt dánokat is 1-0-ra verte, ezzel surranópályán beslisszolt a nyolcaddöntőbe a gallok mögött a D csoport másodikjaként. Kétségtelenül gyengébb játékerőt képviselnek, mint Argentína, de Messiék nagyon ráfázhatnak, ha könnyelműen állnak az összecsapáshoz.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még