logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A svájci labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint kiélvezik a pillanatot, amiért megdolgoztak

Murat Yakin, a katari világbajnokságon nyolcaddöntőbe jutott svájci labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csapata pénteki győzelmét követően kiemelte, hogy kiélvezik a pillanatot, amiért megdolgoztak.

A szakember örömét fejezte ki, hogy bejutottak a torna legjobb tizenhat csapata közé – ahol kedden majd Portugáliával találkoznak –, további esélyeiket illetően azonban tiszta spekulációnak nevezte a találgatásokat.

Kapcsolódó tartalom

Most csak ki akarjuk élvezni ezt a pillanatot, a győzelmet és a továbbjutást, ami sok érzésünkbe és energiánkba került. Korrekt mérkőzés volt” – mondta a szerbek elleni fordulatos, 3-2-re megnyert csoportmeccseről. Hozzátette: az arra való felkészülés alatt sokat beszélgettek helyzetükről, lehetőségeikről, hogy megfelelő állapotban tudjanak szembenézni ezzel a feladattal.

A paprikás hangulatú összecsapáson a svájciak egyik kulcsembere, Granit Xhaka szóváltásba keveredett a szerb kispad előtt az ellenfél cserejátékosaival, majd kakaskodásra is sor került. Yakin az incidenssel kapcsolatban azt mondta, hogy Xhaka teljes mértékben a mérkőzésre koncentrált, és azon kiválóan teljesített, az esetnél pedig annyit látott, hogy a szerb cserejátékosok átlépik a kispadjuk előtt lévő technikai zóna vonalát, majd úgy kellett megnyugtatni a feleket. A szakember szerint ilyen felfokozott hangulatú találkozón egy ilyen eset normálisnak nevezhető.

A mérkőzés első gólját szerző Xherdan Shaqirit a 69. percben lecserélte Yakin, a középpályás bosszúsnak tűnt, amikor elhagyta a játékteret. A szövetségi kapitány kiemelte: „egyik futballista sem szereti, ha lecserélik”.

Minden játékos végig akarja játszani a mérkőzést, de az én feladatom és felelősségem része, hogy vigyázzak a játékosaimra. Gólt szerzett, majd az előkészítésből vette ki a részét, a cseréink viszont új lendületet hoztak a játékunkba, és jól teljesítettek” – mondta.

Ajánljuk még