logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A kiscsapatok vb-je? – Videón a csoportkör legnagyobb meglepetései

| Szerző: hirado.hu
Huszonnyolc éve nem volt olyan a labdarúgó-világbajnokságokon, hogy egy csapat sem zárta három győzelemmel a csoportkört. Ebből is látszik, hogy több komoly meglepetés is született az utóbbi két hétben a foci-vb-n. Videós összefoglalóban idézte fel az M1 Híradó a történelmi pillanatokat.

A japán válogatott sokak elismerését kivívta azzal, hogy az előző évtized két világbajnokát, Németországot és Spanyolországot is legyőzte, és az E-csoport első helyén jutott tovább.

Morijaszu Hadzsime tanítványai előbb a németek, majd a spanyolok ellen is 2-1-re nyertek, mindkétszer hátrányból felállva.

Arra is kevesen számíthattak, hogy az F-jelű négyesben nem a legutóbbi vb ezüst- valamint bronzérmese, vagyis Horvátország és Belgium közül kerül ki a csoportgyőztes. Végül Marokkó végzett az első helyen, Hakím Zíjesék pedig a kieső belgákat is legyőzték 2-0-ra.

Egy másik arab ország, Szaúd-Arábia válogatottjának bár végül nem sikerült kiharcolnia a nyolcaddöntős szereplést, rögtön a nyitófordulóban hatalmas bravúrt ért el azzal, hogy felülmúlta a Lionel Messivel felálló Argentínát.

Kapcsolódó tartalom

A D-csoportban szintén az első fordulóban Ausztrália 4-1-re kikapott Franciaországtól, ekkor kevesen gondolták, hogy ezt követően Mathew Leckiék Tunéziát és Dániát is legyőzik, egyaránt 1-0-ra. Kiharcolva ezzel a válogatottjuk első vb-nyolcaddöntős szereplését 2006 óta.

A csoportkör harmadik fordulójában pedig kikapott a világbajnokság – sok szakértő szerint – két legnagyobb esélyese is, igaz már biztos továbbjutást érő helyeken. Kamerun a brazilokat győzte le 1-0-ra,

Ugyanilyen arányban győzött Tunézia is Franciaország ellen, a ferencvárosi Laidouni előkészítését követően.

A csoportkör mérkőzéseit elnézve a nyolcaddöntők során is előfordulhat, hogy borul a papírforma egy-egy összecsapáson.

Ajánljuk még