Fontos

Friss hírek érkeztek műtétje után Károly királyról

A FIFA közzétette a felvételt, ami alapján megadták a japánok győztes gólját

| Szerző: hirado.hu
A FIFA hivatalos Twitter oldalán közzétette azt a felvételt, ami alapján a játékvezető érvényesnek ítélte a japánok második - mint később kiderült, győztes gólját a spanyolok elleni vb-csoportmeccsen.  

Ahogy arról korábban mi is írtunk, Japán a németek bravúros legyőzése után nagy meglepetésre Spanyolországot is megverte a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének zárófordulójában csütörtökön este.

Kapcsolódó tartalom

Az ázsiai együttes második találata, amellyel aztán meg is nyerték a találkozót, és ki is ejtették a németeket, heves vitákat váltott ki. A játékvezető a videóbíró segítségével úgy döntött, a gólpasszt adó Mitoma Kaoru beadása előtt a labda nem hagyta el teljes terjedelmében a játékteret, így a gól érvényes, sokak szerint azonban a japán játékos az alapvonalon túlról kanalazta vissza a labdát.

A FIFA a kritikus hangokra reagálva hivatalos Twitter-oldalán közzétett egy videót, amely alapján tényleg úgy tűnik, hogy a labda nem haladt át teljes terjedelmével az alapvonalon. Emellett egy animációt is készítettek, ami több szögből is megmutatja a labda és az alapvonal viszonyát, ezzel azt próbálták szemléltetni, hogy bizonyos szögekből hiába látni úgy, hogy kint volt a labda, valójában ha nagyon kicsi részével is, de érintette a vonalat.

Japán hétfőn folytatja a szereplését a világbajnokságon, ellenfelük 16 órától Horvátország válogatottja lesz.

A kiemelt képen Mitoma Kaoru középre adja a labdát, ami után megszületett a japán válogatott második, végül győztes gólja Spanyolország ellen. Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még