Aktuális

Megsérült a NASA minihelikoptere, nem repülhet többet a Marson

Foci-vb: A világklasszis kosaras is üzent az amerikai válogatottnak

| Szerző: hirado.hu
Nem akárhonnan kapott dicséretet az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja, miután bejutott a katari világbajnokság legjobb 16 csapata közé. Napjaink – és minden idők – egyik legjobb kosárlabdázója, LeBron James is megsüvegelte honfitársai teljesítményét.

Ahogy azt mi is megírtuk, az Egyesült Államok válogatottja 1-0-ra legyőzte Irán csapatát a vb B csoportjának zárófordulójában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Az amerikai csapat győztes góljának szerzője, Christian Pulisic saját testi épségét sem kímélve érte el a végül továbbjutást érő találatot. A támadó összeütközött az irániak kapusával, az eset nyomán hosszasan ápolták, majd kórházba szállították, ahol medencezúzódást állapítottak meg a sportolónál.

Gregg Berhalter szövetségi kapitány szerint a futballista játéka kérdéses a hollandok elleni szombati nyolcaddöntőn, ugyanakkor hozzátette, FaceTime-on beszélt tanítványával, aki a körülmények dacára jó hangulatban volt.

Kapcsolódó tartalom

Pulisic is üzent a kórházból, hangsúlyozta, hogy nagyon büszke a csapattársaira, és sietett azt is leszögezni, hogy szombati meccsre felépül majd.

A csatár némi pluszmotivációt is meríthet a gyógyuláshoz: az amerikai csapatnak LeBron James, a Los Angeles Lakers világklasszis kosarasa is gratulált a Twitteren.

Ahogy a Marca cikke felidézi, a négyszeres NBA-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes James alighanem kedveli Pulisic játékát, hiszen a közösségi médiában mutatkozott már a kiváló labdarúgó mezében.

Pulisic egy interjúban elárulta, a dresszt ő küldte ajándékba Jamesnek, és bár személyesen még nem sikerült beszélnie vele, reméli, hogy egy nap majd találkoznak, hiszen szerinte James minden sportoló számára óriási példakép.

A kiemelt képen LeBron James, a Los Angeles Lakeres kosárlabdázója (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még