Aktuális

Megsérült a NASA minihelikoptere, nem repülhet többet a Marson

Ausztrália borította a papírformát és továbblépett a csoportból

Az ausztrál válogatott egygólos győzelmet aratott az esélyesebbnek tartott dán csapat felett a katari labdarúgó-világbajnokság szerdai napján, így továbbjutott a D csoportból, míg az Eb-elődöntős skandináv ellenfele búcsúzott.

Az első perctől érződött, hogy a skandináv gárdának nem felelt meg a döntetlen a továbbjutáshoz. A tavaly Eb-elődöntős dán csapat ennek megfelelően sokkal többet birtokolta a labdát, azonban az ausztrálok sem adták fel a támadások lehetőségét, labdaszerzések után gyors kontrákkal próbálkoztak.

Az európai együttes meglehetősen idegesen futballozott, szokatlanul sok technikai hiba csúszott a támadásépítéseibe, így bár végig fölényben futballozott a szünetig, egyáltalán nem volt veszélyesebb az ellenfelénél.

A folytatásban sem változott a játék képe, Dánia erőtlenül és görcsösen próbálkozott komoly lehetőségek nélkül, riválisa viszont egy mintaszerű ellenakcióból megszerezte a vezetést, amely számára biztos továbbjutást jelentett a másik meccs eredményétől függetlenül.

Kasper Hjulmand szövetségi kapitány két kettős cserével próbálta frissíteni együttesét, de ezek sem segítettek a dánok játékán, amely meddő mezőnyfölényben merült ki. Mivel a Katarba nagy reményekkel érkezett Dánia a hajrában sem tudott újítani, így egyetlen ponttal és egyetlen szerzett góllal búcsúzott a tornától, míg Ausztrália története során 2006 után másodszor ünnepelhetett továbbjutást.

D csoport, 3. (utolsó) forduló:

Ausztrália-Dánia 1-0 (0-0)

al-Vakra, al-Dzsanub Stadion, 41 232 néző, v.: Mustapha Ghorbal (algériai)

gólszerző: Leckie (60.)

sárga lap: Behich (4.), Degenek (57.), illetve Skov (75.)

Ausztrália:

Mat Ryan – Milos Degenek, Harry Souttar, Kye Rowles, Aziz Behich – Mathew Leckie (Ajdin Hrustic, 89.), Aaron Mooy, Jackson Irvine, Craig Goodwin (Keanu Baccus, a szünetben) – Riley McGree (Bailey Wright, 74.), Mitchell Duke (Jamie Maclaren, 82.)

Dánia:

Kasper Schmeichel – Rasmus Kristensen (Alexander Bah, a szünetben), Joachim Andersen, Andreas Christensen, Joakim Maehle (Andreas Cornelius, 69.) – Mathias Jensen (Mikkel Damsgaard, 59.), Pierre Hojbjerg, Christian Eriksen – Andreas Skov Olsen (Robert Skov, 69.), Martin Braithwaite (Kasper Dolberg, 59.), Jesper Lindström

II. félidő:

60. perc: egy mintaszerű kontra végén Leckie vezette rá a labdát az utolsó dán védőre, akit kétszer megforgatott, majd 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).

Ajánljuk még