Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

Wladár Sándor lett a Magyar Olimpiai Bizottság új alelnöke

Hetvenöt igen, öt nem szavazat és három tartózkodás mellett egyetlen jelöltként Wladár Sándor olimpiai bajnokot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új alelnökének a szervezet szombati közgyűlésén.

A voksolásra azért volt szükség, mert az eddigi alelnök, Schmidt Gábor a helyettes államtitkári kinevezését követően lemondott posztjáról.

Több mint egyéves szünet után ez volt az első olyan közgyűlés, amelyen újra a – sportban érintett szervezetek képviselőivel – kibővített tagság vehetett részt. Gyulay Zsolt elnök tájékoztatása szerint a decemberben 127 éves MOB-nak az alapszabály szerint 127 tagja lehet, ebből jelenleg 114 tagság van betöltve, közülük 88-an jelentek meg a tanácskozáson, de az alelnöki szavazáson már csak 83-an vettek részt.

Kapcsolódó tartalom

A közgyűlés keretében Schmitt Pál Gyulay Zsolttól vehette át az Európai Olimpiai Bizottság által neki ítélt European Olympic Laurel-díjat, mert a szervezet októberi, 42. szemináriumán nem tudott jelen lenni a görögországi Olümpiában.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még