Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

Foci-vb: az angolok és az amerikaiak is örülnek, hogy nem kaptak gólt

Mindkét válogatott örül, hogy nem kapott gólt – ez derült ki a péntek esti, 0-0-s döntetlennel végződött Anglia-Egyesült Államok labdarúgó világbajnoki csoportmérkőzés után adott nyilatkozatokból.

A B csoport második fordulóját követően az angolok vezetik a négyest négy ponttal, az amerikaiak két ponttal a harmadikak. „Nem ez volt a legjobb meccsünk, ez biztos” – kezdte értékelését Harry Kane, az előző vb-n elődöntős, tavaly Európa-bajnoki döntős szigetországiak csapatkapitánya.

„Tulajdonképpen sokat birtokoltuk a labdát a fontos helyeken, kicsit azonban hiányzott a hidegvér. Harcolnunk kellett. Minden tisztelet az ellenfélnek, jól játszott. Ez egy világbajnokság, nem arathatunk mindenki ellen fölényes győzelmet. Az nagyon jó, hogy nem kaptunk gólt és jó helyzetben vagyunk a csoportban.”

Gregg Berhalter, az amerikaiak szövetségi kapitánya is a mérkőzés harcosságát emelte ki.

Mindkét csapat nehézzé tette a másik életét. Mindig jó, amikor egy világbajnokságon kapott gól nélkül zársz egy meccset. Még nem végeztük el a dolgunkat, kedden nyernünk kell. Ha sikerül, öt ponttal bejutunk a nyolcaddöntőbe” – mondta. A B csoport zárófordulójában Wales–Anglia és Irán–Egyesült Államok összecsapásokra kerül sor.

Ajánljuk még