Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

Ronaldo egész pontosan 47 másodperces sajtótájékoztatót tartott történelmi gólja után

| Szerző: hirado.hu
Cristiano Ronaldo góllal vette ki a részét Portugália Ghána elleni 3-2-es vb-sikeréből, mely után a mérkőzés legjobbjának is megválasztották, emellett pedig több rekordot is megdöntött. A klasszis a meccs után is megdöntött egy rekordot: alighanem minden idők egyik legrövidebb sajtótájékoztatóját tartotta, ami mindössze 47 másodpercig tartott.

Az ötszörös aranylabdás ugyanis az első játékos lett, aki öt különböző világbajnokságon, és 10 nagytornán – tehát esetében Európa-bajnokságon és világbajnokságon is eredményes volt.

Cristiano Ronaldo 37 évesen és 292 naposan vette be Ghána kapuját, amivel Roger Milla után a vb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett. Érdekesség, hogy a klasszis támadó ezzel már Portugália legfiatalabb és a legidősebb góllövője a világbajnokságokon is.

Kapcsolódó tartalom

Ronaldót a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón egy újságíró megkérdezte a Manchester Unitednél történtekről, hogy mennyiben befolyásolta a teljesítményét, hogy a héten szerződést bontott vele a klub. A portugál klasszis viszont erre csak röviden válaszolt, majd megköszönte a figyelmet, és kisétált a szobából.

Az a legfontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést. A Manchester Uniteddel kapcsolatos fejezetet lezártam múlt héten, most csak a vb-re koncentrálunk. Az volt a lényeg, hogy jól kezdjük a tornát, és jól is játszottunk. Én is tudtam segíteni csapatnak, semmi más nem számít, csak a portugál válogatott. Köszönöm” – mondta az immáron klub nélküli klasszis.

Az alábbi videóban megnézheti a teljes sajtótájékoztatót, ami egészen pontosan 47 másodpercig tartott.

A portugál klasszis reakciója érthető, hiszen a foci-vb előtt nagy port kavart interjút adott, amiben többek közt, azzal vádolta angol klubját, a Manchester Unitedet, hogy elárulták.

Ezután a játékos és a klub kedden – már a torna idején – közölte, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak, így Ronaldo jelenleg csapat nélküli játékos. Ám ez a játékán egyelőre nem látszik.

Kapcsolódó tartalom

Az m4sport.hu egész napos tudósítását a foci vb-ről ide kattintva olvashatja.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Ronaldo a rekorddöntő tizenegyes elvégzése után a katari világbajnokságon (Fotó: EPA/Rolex dela Pena)

Ajánljuk még