Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Nem hagyja abba a versenyzést Verrasztó Evelyn

A legutóbbi tokiói ötkarikás játékok után visszavonulását tervezte Verrasztó Evelyn, de úgy döntött, nem engedi még el a versenyzést. Mindezt a Család-barát vendégeként erősítette meg az Európa-bajnok úszó, olimpikon, aki a magyar úszók várható párizsi szerepléséről is beszélt.

Sikeres úszó Verrasztó Evelyn és testvére Dávid is, akiknél teljesen egyértelműnek tűnhetett, hogy sikeres szüleik – Gyúró Mónika világbajnok nyolcadik és Európa-bajnok ötödik helyezett, valamint Verrasztó Zoltán világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó – nyomdokaiba lépnek. Ők azonban küzdöttek, hogy ne ezt a sportágat válasszák: számtalan más mozgásformát kipróbáltattak velük, de mivel a gyerekek az úszást választották, így elkötelezetten támogatták őket – mesélte Verrasztó Evelyn a Család-barát adásában.


MTI Fotó: Kovács Anikó

Az élsportoló hozzátette, szüleik felkészítették őket arra, hogy nem könnyű pályát választottak, és csak sok munka árán lehetnek eredményesek. Verrasztó Evelyn öt olimpián indult már, ötvenkétszeres magyar bajnoki és egy Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet, a tokiói játékok után azonban fontolgatta, abbahagyja a versenyzést.

„Vissza szerettem volna vonulni, ám nagyon nehéz kilépni egy olyan dologból, amely gyerekkorom óta meghatározza az életemet. Úgy döntöttem, még nem engedem el az úszást és tovább versenyzem, igaz már rövidebb távú célokat tűzök ki magam elé”

– mondta a sportoló a Duna délelőtti műsorában. A 2024-es párizsi olimpia kapcsán kiemelte, az európai és persze a magyar csapatnak is könnyebbséget jelent majd, hogy nem kell más klímával és nagy időeltolódással megküzdeni, ezért – mint fogalmaz – „biztosan szép sikerek születnek majd”.

A Család-barát adása a műsor Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Család-barát – hétköznap 8:35-től, 9:25-től és 10:55-től élőben a Dunán!

Ajánljuk még