Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Katar, a vitatott ítéletek tornája: záporoznak a kritikák a foci-vb játékvezetőire

| Szerző: hirado.hu
A bírók munkáját mindig kiemelten figyelik egy labdarúgó-világbajnokságon, nincs ez másképp a jelenleg zajló katari tornán sem. Az eddig lejátszott nyolc mérkőzésen megítélt rengeteg hosszabbítás és a vitatható tizenegyesek miatt érte kritika a játékvezetőket.

 

A vasárnap elrajtolt katari labdarúgó-világbajnokságon eddig nyolc mérkőzést játszottak le, ezeken viszont összesen öt tizenegyest ítéltek meg a bírók.

Ezek közül a nyitómeccsen Ecuador és a walesiek Egyesült-Államok elleni büntetője teljesen egyértelmű.

Az viszont már korántsem biztos, hogy a 6–2-es angol sikerrel zárult mérkőzés hajrájában a két védő valóban szabálytalankodott az iráni támadóval szemben.

Kapcsolódó tartalom

Ugyanígy kérdéses a keddi két eset is. Az argentin válogatott büntetője előtt nemcsak a szaudi védő volt szabálytalan, hanem az argentin középpályás, Leandro Paredes is leszorította az ellenfél karját a hóna alá.

A késő délutáni összecsapáson pedig a lengyel támadó, Robert Lewandowski ellen is születhetett volna ítélet, a barcelona klasszisa ugyanis bal kézzel nagyot lökött az őt szorosan őrző mexikói védőn.

A játékvezető végül Lengyelországnak ítélt büntetőt, amelyet a sértett végzett el, a mexikóiak kapusa viszont nagy bravúrral kivédte.

A kiemelt kép illusztráció. A képen: Iván Barton salvadori játékvezető a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a Németország-Japán mérkőzésen, 2022. november 23-án. (MTI/EPA/Tolga Bozoglu)

Ajánljuk még