Rendkívüli

Kiszáll a republikánusok elnökjelölti versenyéből Ron DeSantis és Donald Trumpot támogatja

Kapusok keddje: óriási védéseket hozott a foci-vb keddi játéknapja

| Szerző: hirado.hu
A kedd délutáni Dánia–Tunézia mérkőzésen bemutatta a katari labdarúgó-világbajnokság eddigi legnagyobb védését a dán válogatott kapus, Kasper Schmeichel, majd a Lengyelország-Mexikó mérkőzésen a közép-amerikaiak hálóőre hasonlóan nagy bravúrral hárította Lewandowski büntetőjét.

A Dánia-Tunézia találkozó 42. percében Isszam Dzsabali lépett ki a leshatáron egy jó passzal, a tunéziai csatár közeli emelését azonban hatalmas bravúrral hárította Schmeichel.

A mérkőzés egyébként 0-0-s döntetlennel végződött, a Ferencváros játékosa, Aïssa Laïdouni a 88. percig volt a pályán a tunéziai válogatottban, sőt ő lett a meccs legjobja is.

Kapcsolódó tartalom

A játéknap következő meccsén a Lewandowski vezette Lengyelország nézett farkasszemet Mexikóval, melynek kapujában a világbajnokságokon rendszeresen nagyot alakító Guillermo Ochoa állt.

A rutinos kapuvédőnek a mostani már az ötödik vb-je, amin részt vesz, s bizony ma is megmutatta, hogy Katarba sem turistáskodni érkezett. Az 58. percben jó érzékkel vetődve ütötte ki Lewandowski 11-esét, és végül kapott gól nélkül hozta le az összecsapást, amely a dán-tunéziai találkozóhoz hasonlóan 0-0 lett.

Ön szerint melyik volt a nagyobb védés a kettő közül? Mondja el kommentben!
(A kiemelt képen Kasper Schmeichel (balra) a dán válogatott kapusa védi Isszam Dzsebali lövését a katari labdarúgó-világbajnokság Dánia-Tunézia mérkőzésén. Fotó: MTI/EPA-EFE/Tolga Bozoglu)

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még