logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Beperli a FIFA-t a német szövetség a szivárványos karszalagok tiltása miatt

Német sajtóértesülés szerint a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul annak tisztázása érdekében, hogy jogszerű volt-e a FIFA részéről sárga lapos figyelmeztetést kilátásba helyezni azon csapatkapitányok ellen, akik többszínű szívvel, One Love-felirattal ellátott karszalaggal lépnek pályára a katari világbajnokságon – írja az M4 Sport.

Anglia, Németország, Wales, Dánia, Belgium, Svájc és Hollandia is bejelentette hétfőn, hogy lemond a szokványostól eltérő karszalag alkalmazásáról.

Kapcsolódó tartalom

Az ügyben érintett országok már szeptemberben közölték, hogy ily módon tiltakoznak a Katarban tapasztalható körülmények ellen, amelyek az emberi jogokat és az LMBTQ-közösséget érintik.

A Bild a DFB elnökségéből úgy értesült, hogy a szervezet a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul, arra kérve a lausanne-i székhelyű testületet, vizsgálja ki az úgynevezett ideiglenes jogvédelem iránti kérelem lehetőségét.

A DFB azt szeretné elérni, hogy a CAS engedélyezze Manuel Neuer csapatkapitánynak, hogy legkésőbb a vasárnapi, Spanyolország elleni vb-csoportmeccsen viselhesse a FIFA által betiltott karszalagot anélkül, hogy a kapusnak sárga vagy piros laptól, a csapatnak pedig pontlevonástól kellene tartania.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke szerint a One Love-felirattal ellátott karszalag politikai üzenetnek minősül, amelyet tilt a nemzetközi szövetség alapszabálya.

Kiemelt kép:

Ajánljuk még