logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Foci-vb: Megijedtek a sárga laptól, mégsem viselnek szivárványos karszalagot a csapatkapitányok

Minden érintett európai válogatott visszalépett attól a tervétől, hogy csapatkapitánya többszínű szívvel, One Love-felirattal ellátott karszalaggal lépjen pályára a katari világbajnokságon, miután a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kilátásba helyezte az ezt viselő játékos azonnali sárga lapos figyelmeztetését.

Hétfőn Anglia, Németország, Wales, Dánia, Belgium, Svájc és Hollandia is közölte, hogy lemond a szokványostól eltérő karszalag alkalmazásáról. A címvédő Franciaország ezt már korábban megtette.

Hogy a FIFA a pályán akar minket megbüntetni, az egyedi és ellenkezik a sport szellemiségével, amely milliókat köt össze” – áll a holland szövetség közleményében. „Továbbra is képviseljük és terjesztjük a One Love üzenetét, de az első számú célunk, hogy meccseket nyerjünk. Senki nem szeretné, ha a csapatkapitánya sárga lappal kezdené a mérkőzést.

Az érintett országok már szeptemberben közölték a FIFA-val, hogy ilyen módon akarnak tüntetni a sokszínűség mellett és tiltakozni a Katarban tapasztalható körülmények ellen, amelyek az emberi jogokat és az LMBTQ-közösséget érintik.

Kiemelt képünk: MTI/EPA

Ajánljuk még