logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Skandináv döntő lesz a női kézilabda Eb-n

Dánia után a címvédő Norvégia jutott döntőbe a női kézilabda Európa-bajnokságon, mivel 28-20-ra legyőzte az olimpiai bajnok Franciaországot a második elődöntőben, pénteken Ljubljanában.

 

 

Pénteki meccsük is magas színvonalú volt, egymást követték a látványos megoldások támadásban és védekezésben is. Mindkét együttes előnyben részesítette a gyors játékot, de ez soha nem csapott át kapkodásba. Váltakozva vezettek a csapatok, és mivel a Győr norvég kapusa, Silje Solberg egyre jobban védett, a címvédő egygólos előnnyel vonulhatott a szünetre.

Nora Mörk és a győri Stine Oftedal irányításával nagyon jól kezdte a második felvonást Norvégia, amely továbbra is magas színvonalon védekezett, először vezetett három góllal, és ezután már nem erőltette mindenáron a gyors akciókat. Tíz perccel a vége előtt már négy volt közte, és ekkor látszott, hogy a franciák nem fognak tudni fordítani, mert képtelenek megoldást találni ellenfelük szinte tökéletes védekezésére. Az olimpiai bajnok nyitottabb védekezésre váltott, de ez sem hozta meg a fordulatot, sőt mivel a franciáknak siettetniük kellett a befejezéseket, egyre többet hibáztak és a játék képéhez képest aránytalanul nagy különbséggel kaptak ki.

A francia válogatott a meccs legfontosabb részében, a hajrában 12 perc alatt csupán egy gólt lőtt, ezt kihasználva a skandinávok egy 7-1-es sorozattal zártak.

A norvégoknál Nora Mörk nyolc, a mezőny legjobbjának megválasztott Stine Oftedal hét, Henny Reistad öt gólt szerzett, Silje Solberg 41 százalékos védési hatékonysággal (34/14) járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Grace Zaadi lett a legeredményesebb öt találattal, a győri Estelle Nze Minko egy gólt szerzett, a ferencvárosi Béatrice Edwige nem talált be. Cléopatre Darleux hét lövést védett.

Ez volt az ötszázadik mérkőzése a francia női válogatott szövetségi kapitányaként Olivier Krumbholznak, aki először 1998 és 2013 között irányította a nemzeti csapatot, a jelenleg is tartó második időszaka pedig 2016-ban kezdődött. Az olimpiát és az Európa-bajnokságot egy-egy alkalommal, a világbajnokságot kétszer nyerték meg szakmai vezetésével honfitársai, de van egy olimpiai és négy világbajnok ezüst-, valamint három Európa-bajnoki bronzérme is.

Korábban:

  • elődöntő: Dánia-Montenegró 27-23 (14-10)
  • az 5. helyért: Svédország-Hollandia 37-32 (21-16)

Ajánljuk még