Aktuális

Harminchatan lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Eltörött a mécses! Az orvostanhallgató nem akarta elhinni, mekkora meglepetést okozott a magyar úszóversenyen

| Szerző: hirado.hu
Hosszú Katinka nélkül is igazi sztárparádé vonult fel a kaposvári rövidpályás úszó országos bajnokság 200 méteres női pillangó mezőnyében: Kapás Boglárka, Késely Ajna és Sebestyén Dalma is rajtkőre állt. Mégsem közülük csapott be valaki elsőként a célba, hanem a mindössze Ilyés Laura Vanda, aki orvostanhallgatóként, tanulás mellett úszik. A célba érkezés után el is törött nála a mécses, de az M4 Sportnak már örömittasan nyilatkozott.

Hatalmas egyéni csúccsal győzött Illyés Laura, aki Sebestyén Dalmát és a 2019-ben világbajnok Kapás Boglárkát megelőzve csapott a célba csütörtökön a női 200 méter pillangó döntőjében Kaposváron. A sportolónak a célba érve még eleredtek az (öröm)könnyek, aztán már mosolyogva nyilatkozott az M4 Sportnak megmérettetést követően.

Nagyon boldog vagyok. Azt tudni kell rólam, hogy a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán tanulok, úgyhogy nekem az úszás és a tanulás is nagyon fontos. Az egyetem mellett járok le edzésre. Ez egy bizonyítás volt magamnak is, hogy még mindig van itt helyem az úszásban, és erre is kell koncentráljak, nem csak a tanulásra” – értékelte teljesítményét a 20 éves tehetség.

A BVSC-Zugló versenyzőjét korábban hátúszóként ismerte inkább a szakma, most azonban új vizekre evezett.

Talán még rövidpályán a hátúszást is próbálgatom, de hosszútávon ez a 200 pillangó lesz az én irányom, szóval erre készülünk” – jelentette ki.

A számban rendkívül erős a mezőny, amivel Ilyés is tisztában van.

Nagyon nagy nevek vannak 200 pillangón, úgyhogy próbálok én is felnőni a feladathoz, hogy sikerüljön minél közelebb lennem hozzájuk. Meglátjuk, még mit tartogat a jövő. Egyelőre úgy érzem, hogy ez egy jó irány” – fejtette ki.

A győztes Ilyés Laura Vanda (k), a második helyezett Sebestyén Dalma (b) és a harmadik helyezett Kapás Boglárka (j) a női 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én.
MTI/Kovács Anikó

Ajánljuk még