logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Németh szépségdíjas góljával is csak döntetlenre futotta a magyar válogatottnak Luxemburg ellen

| Szerző: hirado.hu
A magyar labdarúgó-válogatott 2–2-es döntetlent játszott Luxemburgban barátságos mérkőzésen, csütörtökön. A csereként beállt újonc, Németh András remek kapáslövésével a nemzeti válogatottat juttatta előnyhöz a 67. percben, de a hozzá hasonlóan csütörtök este debütáló Alessio Curci találatával végül döntetlennel zárult az összecsapás.

A hazaiak már a hetedik percben vezetéshez jutottak Gerson Rodrigues értékesített büntetőjével, a magyarok pedig Szalai Attila fejesével egyenlítettek a 25. percben.

A csereként beállt újonc, Németh András a 67. percben pazar kapásgóllal jutatta 2–1-es előnyhöz a nemzeti csapatot,

de a hozzá hasonlóan debütáló Alessio Curci találatával végül döntetlennel zárult az összecsapás.

Marco Rossi szövetségi kapitány Németh mellett Baráth Péter személyében még egy újoncot avatott.

Mindkét csapat támadó szellemben igyekezett kezdeni, ennek jegyében a felek már a rivális tizenhatosánál letámadták az ellenfél játékosait. Az első helyzetre nem is kellett sokat várni, Styles elrontott hazaadását követően büntetőhöz jutottak a hazaiak, akik így a vezetést is megszerezték. A magyarokat alaposan megzavarta a bekapott gól, pontatlanabbá vált a játékuk, amit az is jelzett, hogy egy újabb hátul eladott labdából majdnem ismét eredményes volt Luxemburg. Az első igazán ígéretes magyar akcióra több mint negyedórát kellett várni, de Nagy Ádám elrontotta az utolsó passzt. A vendégek igazán az első játékrész derekán vették át az irányítást, az első kaput eltaláló lövés Gazdagtól még középre tartott, de

néhány perccel később Szalai Attila csukafejese már a kapuban kötött ki, ezzel a Fenerbahçe védője először volt eredményes a címeres mezben.

A szünetig hátralévő időben a magyar csapat többnyire meddő mezőnyfölényben futballozott, így újabb lehetőség nem alakult ki, csupán az agilisan játszó Szoboszlainak sikerült majdnem lecsapnia egy rossz hazaadásra.

Ádám Martin (k) és a luxemburgi Florian Bohnert (j) a Luxemburg–Magyarország barátságos labdarúgómérkőzésen a Luxembourg Stadionban 2022. november 17-én. (MTI/Kovács Tamás)

A folytatásra sokkal lendületesebb és elszántabb magyar csapat futott ki a pályára, melynek nyomán Szalai majdnem megszerezte második gólját is. Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai lendületben maradtak és sorra vezették veszélyes támadásaikat, míg az ellenfél a félpályát is csak elvétve lépte át. A vendégszurkolók által éltetett olasz szakember hármas cserével próbálta frissíteni együttesét, amely az új felállásban is kezdeményezőbb volt riválisánál, sőt

éppen két becserélt játékosa, Kerkez Milos és az újonc Németh András hozta össze a második magyar gólt.

A magyar öröm csak bő tíz percig tartott, mert a hazaiak jószerivel a második félidei első komolyabb akciójukból egyenlítettek. Ez alaposan megzavarta a magyarokat és fellelkesítette a luxemburgiakat, egy ízben Dibusznak kellett bravúrosan hárítania, hogy ne kerüljön ismét hátrányba a válogatott, amely az utolsó percekre ugyan rendezte a sorait, azonban már nem maradt ideje arra, hogy megszerezze a győztes gólt.

Kapcsolódó tartalom

A magyar válogatott vasárnap 20:15-től Görögországot fogadják a Puskás Arénában. Ez lesz Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse a nemzeti együttesben, 109. fellépésével pedig – Király Gábort megelőzve – egyedüli csúcstartóvá válik.

Barátságos mérkőzés:

Luxemburg – Magyarország 2–2 (1–1)

Luxembourg, 3571 néző, v.: Jonathan Lardot (belga)

gólszerzők: Rodrigues (7., 11-esből), Curci (78.), illetve Szalai A. (25.), Németh A. (67.)
sárga lap: Barreiro (25.), illetve Dibusz (6.), Nagy Zs. (34.), Styles (85.)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola (Botka, 78.), Nagy Á. (Baráth P., 78.), Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 57.) – Szoboszlai (Kalmár, 87.), Gazdag (Sallai, 57.) – Ádám (Németh A., 57.)

Luxemburg: Moris (Schon, a szünetben) – Jans, Mahmutovic, Olesen (Thill, a szünetben) – Bohnert, Da. Sinani, Barreiro, Pinto – Borges Sanches (Curci, 71.), Rodrigues (Rupil, 91.) – De. Sinani (Lohei, 59.)

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még