logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Marco Rossi bátran kísérletezhet Luxemburg ellen ma este

| Szerző: Gombos Krisztián
Két felkészülési mérkőzéssel zárja a 2022-es évet a magyar labdarúgó-válogatott. A november 20-i, görögök elleni hazai találkozó lesz Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse a nemzeti csapatban, előbb azonban még csütörtökön, azaz ma este 8 órától Luxembourgban lép pályára Marco Rossi együttese.

Az olasz mester számára a tét nélküli találkozó remek alkalom lehet a kísérletezésre, érdekesség, hogy ilyesmire a Nemzetek Ligája bevezetése óta egyre kevesebb alkalma adódik: a mostani lesz a 48. mérkőzése a magyar csapat kispadján, de mindössze a 7. barátságos meccs.

Jól is jön a lehetőség, hogy Rossi új játékosokat próbáljon ki, hiszen meg kellene találnia a nemzeti együttestől szeptember végén visszavonult Szalai Ádám utódját a középcsatár poszton. Az előző NB I-es szezon gólkirályának, az idén ősszel már Dél-Koreában légióskodó, és ott is remek formában futballozó Ádám Martinnak jó esélye van, hogy szerepet kapjon centerben, de jó választás lehet elől a Genk fiatal támadója, Németh András is, aki először léphet pályára címeres mezben.

Több sérültet is pótolnia kell a kapitánynak

Sérülés miatt is több fontos játékost kénytelen nélkülözni a szövetségi kapitány, Gulácsi Péter és Schäfer András már a november 8-i kerethirdetéskor kimaradt, az akkor nyilvánosságra hozott névsorból pedig Nego Loic, Kleinheisler László és Bolla Bendegúz is kidőlt, Vécsei Bálint pedig az első közös edzést megelőző orvosi vizsgálatok után hazautazott, mivel sérülése nem a megfelelő ütemben gyógyul.

A kiesett futballisták helyére Schön Szabolcsot, ifj. Dárdai Pált és Csongvai Áront hívta be, Dárdai és Csongvai első alkalommal kapott meghívott a felnőttválogatottba.

A visszatérők közül ki kell emelni a DAC-ban jó teljesítmény nyújtó Kalmár Zsoltot, aki másfél éves kényszerszünetet követően került vissza a válogatott keretébe, és ahogy arról az M4 Sportnak nyilatkozott, rendkívül boldog, hogy ismét magára öltheti a meggypiros mezt.

Kapcsolódó tartalom

„Nagyszerű érzés töltötte el a szívemet, hiszen tudom, mennyi munkát, akaratot és időt tettem abba, hogy elérjem ezeket a céljaimat. Nagyon büszke vagyok, hogy újra ott lehetek a válogatottban, egy nagyon jó válogatottban” – mondta Kalmár Zsolt.

A 22 esztendős Csongvai Áron az MLSZ hivatalos honlapján úgy fogalmazott, óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy tagja lehet a csapatnak.

„Nagyon sokat dolgoztam ezért, ráadásul az, hogy Gera Zoltán így beszélt rólam, az óriási megtiszteltetés. Az U21 útját megjárva jutottam el idáig és remélem, hogy az én példám is bizonyítja a nálam fiatalabbaknak, hogy ha keményen dolgoznak és mindent megtesznek érte, akkor ők is eljuthatnak a felnőtt válogatottig. Mindent meg fogok tenni azért, hogy megmutassam, hogy itt van a helyem, az pedig, hogy esetleg lehetőséget is kapjak a szövetségi kapitánytól, extra motivációt jelent számomra” – hangsúlyozta az Újpest csapatkapitánya.

Marco Rossi szerdán este tartott sajtótájékoztatót, ahol kiemelte, Luxemburg ellen is hasonló hozzáállást vár játékosaitól, mint amilyet a korábbi meccseken láthattunk tőlük. A szakvezető leszögezte, számukra minden mérkőzés fontos, hiszen minden alkalommal Magyarországot képviselik, ami óriási felelősség.

„Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit lebecsüljünk, főleg nem Luxemburgot, mert ellenfelünk nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, új játékosokat épített be a csapatba, és fokozatosan lépett előre. A luxemburgiak is szeretnek hátulról építkezni, agresszívan játszani, letámadni, és egyre jobbak ezekben a játékelemekben. Nem lenne okos dolog, ha kizárólag kísérletezésre használnánk fel ezt a két mérkőzést, hiszen sok dolog jól működik a játékunkban, ezeket meg kell tartani, és bizonyos aspektusokban megpróbálni fejlődni. Az elvárásom ugyanaz a játékosok felé, mint eddig: lehet hibázni a pályán, de a hozzáállásnak tökéletesnek kell lennie ezen a mérkőzésen is.” – idézte a szövetségi kapitány szavait az MLSZ holnapja.

A csütörtöki felkészülési mérkőzés 20 órakor kezdődik a Luxemburg fővárosában, Luxembourgban található Stade de Luxembourg nevet viselő, több mint 9000 néző befogadására alkalmas stadionban, amelyet tavaly nyáron adtak át. Az összecsapás játékvezetője a belga Jonathan Lardot lesz, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Kapcsolódó hírek

Futballhős a Jónak lenni jó! idei jószolgálati nagykövete
Jószolgálati nagykövetként segíti a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciót Szalai Ádám. A 86-szoros válogatott labdarúgó azért csatlakozott a közmédia karitatív médiakampányához, hogy személyesen segíthesse az idei kedvezményezettet, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét (MVGYOSZ). Az érdekvédelmi szervezetnek tett felajánlásokkal a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét lehet támogatni, ehhez nyújt segítséget Szalai Ádám a közmédia felkérésére.
Belföld

Ajánljuk még