logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kalmár Zsolt: Nagyon jó közösségbe jöttem vissza

Kalmár Zsolt megtiszteltetésnek tartja, hogy hosszú kihagyás után újra a magyar labdarúgó-válogatott tagja lehet, és amint azt a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: jó hangulatba, jó közösségbe érkezett vissza.

Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, nagy megtiszteltetés ez ilyen hosszú idő után, de nagyon sokat tettem, nagyon sokat dolgoztam érte” – fogalmazott a hétfő délutáni edzés előtt Telkiben a Dunaszerdahely 27 esztendős támadója, aki sérülése miatt másfél éve volt ezt megelőzően a válogatott keret tagja.

Nagyon jó hangulatba, nagyon jó közösségbe jöttem vissza, mindenki jól fogadott. Remélem, hogy ezt a sorozatot, amit elértünk eddig, tudjuk folytatni” – tette hozzá. A legfontosabb feladatának azt nevezte, hogy edzésen és meccsen is „megmutassa, hogy újra itt van.”

Hetek óta jó állapotban vagyok, gólokat szerzek, gólpasszokat adok. Teljes mértékben készen állok” – jelentette ki, ugyanakkor hozzáfűzte:

tisztában van vele, hogy újra fel kell vennie a nemzetközi szint jelentette tempót.

Csongvai Áron, az Újpest 22 éves középpályása is megemlítette: sokat tett azért, hogy itt lehessen. Kicsit meglepetésként érte a meghívás, mivel az a kerethirdetés után történt – Vécsei Bálint korábbi sérülése miatt hívta meg őt Marco Rossi szövetségi kapitány –, de ha már így alakult, mindent elkövet, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa.

Csongvai korábban még nem szerepelt a felnőtt válogatottban, most elsősorban az edzéseken igyekszik bizonyítani, hogy itt a helye, a pályára lépés ráadás lenne. „Több pozícióban szerepeltem a klubomban, itt még nem egyeztettünk, de teljesen mindegy, bárhol is számít rám a szövetségi kapitány, mindenhol a száz százalékot fogom nyújtani” – ígérte.

A magyar szövetség Twitter-oldala a sajtótájékoztató után nem sokkal azt írta:

Vécsei sérülése a vártnál lassabban gyógyul,

így a nemzeti csapat egészségügyi stábja és a szövetségi kapitány úgy döntött, hogy gyógyulása érdekében eltekintenek a játékos szerepeltetésétől, aki így már el is hagyta a telki edzőtábort.

A magyar válogatott csütörtökön 20 órakor Luxembourgban lép pályára, vasárnap pedig a görögökkel játszik barátságos mérkőzést 20.15-től a Puskás Arénában.

Ajánljuk még