logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Foci-vb: Alkoholt is ihatnak és a medencében szurkolhatnak az óceánjárókon lakó szurkolók

| Szerző: hirado.hu
Három óceánjáró hajón is elszállásolnak majd szurkolókat a katari labdarúgó-világbajnokságon. A közel-keleti országnak ugyanis nincs elég szállodai kapacitása. A 2,7 milliós Katar a futball-vb ideje alatt egymillió turistára számít, akik a fővárosban, Dohában fognak lakni, a részt vevő 32 csapattal együtt. Katar a legkisebb ország, amely valaha világbajnokságnak adott otthont – hangzott el az M1 híradójában.

A 22 szintes Europa nevű hajó egyike annak a három szállodahajónak, amelyet a november 20-án kezdődő labdarúgó-világbajnokságra bérelt Katar. A 2,7 milliós ország egymillió turistára számít a vébé ideje alatt, ehhez azonban nem rendelkezik elegendő szállodai férőhellyel, ezért volt szükség áthidaló megoldásként pluszférőhelyek kialakítására.

A világ legnagyobb úszó szállodái között számontartott hajók mindegyike 6700-nál is több férőhelyes. Az egyszerűbb kabinok ára – átszámítva – éjszakánként 135 ezer forinttól kezdődik, a luxuslakosztályok viszont akár több tízezer dollárra is rúghatnak. 

„Az első két hétben már teljes telt házunk van, ami nagyon jó eredménynek számít. A szurkolókat három hajónkon, a Poesián, az Operán és az Europán tudjuk majd elszállásolni. Az Europa már teljesen tele van, az Operán pedig már csak pár szabad szobánk maradt” – nyilatkozta a hajózási társaság ügyvezetője, aki hozzátette: Katar részéről teljesen logikus döntés volt a hajók bérlése. A bajnokságot követően így az országnak nem kell a feleslegessé vált építményeket fenntartania.

A vendégek a medencékből óriáskivetítőkön is követhetik majd a mérkőzéseket, a játékosok családtagjaival együtt. Hajónként pedig tíznél is több étterem kínálatából válogathatnak.

A szervezésnél komoly kérdést jelentett a szurkolók alkoholfogyasztása. A muszlim államban ugyanis szigorú alkoholtilalmi szabályok vannak érvényben. Ezeken a hajókon azonban sokkal könnyebben tudnak a vendégek alkoholhoz jutni, a verseny idejére csak a fedélzeti kaszinókat tartják majd zárva.

Kapcsolódó hírek

Kerethirdetés: kiemelt csapattal készül az M4 Sport a labdarúgó-világbajnokságra
Keretet hirdetett az M4 Sport a katari labdarúgó-világbajnokságra <a href="https://open.spotify.com/episode/7C0AvbHBe68lAoGooVIzjH?go=1&amp;sp_cid=7563b77a4ae06a4cde3c34ca554ed0a3&amp;utm_source=embed_player_p&amp;utm_medium=desktop&amp;nd=1">a Gurulj be lassítva is! podcastadásában</a>. Az esemény rangjának megfelelően illusztris csapatot állított össze a tornát közvetítő csatorna. Újdonság, hogy a helyszíni stáb tagjai a közvetítések mellett a naponta jelentkező podcastadásaikban foglalják össze a legfontosabb eseményeket.
Sport
Klopp: Ne kérjék a játékosokat arra, hogy a tiltakozás arcai legyenek
Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint egyszer és mindenkorra be kellene fejezni azt a gyakorlatot, hogy a játékosokat és szövetségi kapitányokat arra kérik, tiltakozzanak a katari világbajnokság, illetve a vendégmunkásokkal és emberi jogokkal kapcsolatos ottani problémák ellen.
Sport

Ajánljuk még