logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Cristiano Ronaldo nem szerénykedett, mindenkit kiosztott

A Manchester Unitedet, Ralf Rangnickot és Erik ten Hagot is élesen kritizálta Cristiano Ronaldo egy friss interjúban.

A portugál sztárt az utóbbi időben számos kritika érte hozzáállása miatt, nyáron a távozási szándékától volt hangos a sajtó, októberben pedig fegyelmi büntetést is kapott, miután a Tottenham Hotspur ellen 2–0-ra megnyert hazai bajnoki mérkőzésen megsértődött amiatt, hogy nem játszhatott kezdőként, csereként pedig nem volt hajlandó pályára lépni és a lefújás előtt percekkel elhagyta a pályát, majd a stadiont is. A klub azzal szankcionálta őt, hogy kimaradt a következő találkozó meccskeretéből, társai nélküle játszottak 1-1-es döntetlen a Chelsea otthonában a Premier League-ben.

Kapcsolódó tartalom

Cristiano Ronaldo most interjút adott Piers Morgan brit újságírónak, amelyben alaposan kiosztotta a klubot és a korábbi, valamint a jelenlegi edzőt. A 90 perces interjút a héten fogják levetíteni, a The Sun azonban már vasárnap este közzétett egy részletet.

Az ötszörös aranylabdás elárulva érzi magát amiatt, ahogyan a Manhcester United kezelte őt. Dühös a klubra, amiért fekete bárányként állították be és őt hibáztatják mindenért, ami az MU-nál rosszul sült el, mostanra pedig szerinte már szándékosan próbálják őt kiszorítani a csapatból.

„Igen, úgy érzem elárultak, és az az érzésem, hogy néhány ember nem akarja, hogy itt legyek. Nemcsak ebben az évben van így, hanem már az előző évben is ez volt” – fogalmazott az ötszörös aranylabdás támadó.

Ronaldo 2003-tól 2009-ig játszott a Manchester Unitedben, majd immár világsztárként igazolt a Real Madridhoz. Tavaly nyáron tért vissza az Old Traffordra, azóta már a harmadik edző irányítása alatt játszik. Egyedül korábbi csapattársában, Ole Gunnar Solskjaerban nem talált hibát, őt tiszteli, de Ralf Rangnickról és Erik ten Hagról nem sok jót tud mondani.

„Hogyan lehetsz a Manchester United edzője, ha még csak nem is vagy edző? Soha nem hallottam még róla” – mondta Rangnickról, de Ten Hag is megkapja a magáét. „Nem tisztelem őt, mivel ő sem tisztel engem. Ha nem tisztelsz engem, én sem foglak soha tisztelni téged” – fogalmazott.

Az interjúban Wayne Rooney sem ússza meg kritika nélkül, a korábbi MU-csapattárs nemrég türelemre intette Ronaldót, majd a távozását is kívánatosnak tartotta. „Nem tudom, miért kritizál így. Valószínűleg azért, mert ő már befejezte a pályafutását, én pedig még mindig magas szinten játszom. Nem mondom, hogy jobban nézek ki nála, pedig igen” – szúrt oda a 37 éves Ronaldo a vele egyidős Rooneynak.

Kapcsolódó tartalom

Ronaldo az elmúlt hónapokat élete legnehezebb időszakaként jellemzi, nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. Áprilisban a magánéletben érte tragédia a családot, hiszen élettársa, Georgina Rodríguez ikreket várt, de csak kislányuk élte túl a szülést, a kisfiú elhunyt. Amikor a kislányt három hónapos korában kórházba kellett vinni, elmondása szerint a klub nem tanúsított empátiát iránta, ugyanis volt olyan, aki nem hitte el neki, hogy lánya betegsége miatt hagyta ki a felkészülést.

A tragédia feldolgozásában elmondása szerint sokat segített neki a Liverpool-drukkerek gesztusa, akik a kisfiú halála utáni hazai mérkőzés hetedik percében – utalva CR7 mezszámára – neki címezve énekelték el a klub himnuszát, a You’ll Never Walk Alone-t. „Soha nem gondoltam volna, hogy ilyet fogok látni” – mondta, de meghatódtak attól is, amikor a királyi családtól is részvétnyilvánítás érkezett.

Az interjúban a portugál sztár szakmai szempontból is kritizálta a klubot. „Az előrelépés nulla. Amióta Sir Alex távozott, nem láttam semmilyen fejlődést a klubnál. Semmi nem változott” – utalt az edzőlegendára, a 2013-ban távozó Fergusonra. Elmondása szerint vannak bizonyos dolgok, amelyek nem segítenek abban, hogy elérjék azt a csúcsszintet, mint ahol a Manchester City, a Liverpool vagy az utóbbi időben az Arsenal van. „Egy ilyen kaliberű klubnak szerintem a csúcson kellene lennie” – mondta, hozzátéve, hogy akik nem látják, hogy az MU jelenleg nem azon az úton halad, amely megilletné, azok vakok.

Cristiano Ronaldo a csend megtörését és az interjút azzal indokolja, hogy szerinte a szurkolók megérdemlik, hogy megismerjék a véleményét. „A szurkolók jelentenek számomra mindet, ezért adom ezt az interjút, mert úgy gondolom, itt az ideje, hogy elmondjam a véleményem” – mondta.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Peter Powell

Ajánljuk még