logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bejutott a középdöntőbe a női kézilabda válogatott az Európa-bajnokságon

A magyar női kézilabda-válogatott 32-22-re kikapott a címvédő Norvégiától az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden Ljubljanában, így nem visz magával pontot a középdöntőbe.

A magyaroknál Klujber Katrin hat, Kuczora Csenge négy gólt lőtt, Szikora Melinda hét védéssel zárt. A túloldalon Vilde Ingstad nyolc, Henny Reistad öt alkalommal talált be, a győri Silje Solberg pedig 49 százalékos hatékonysággal védett, mivel 43 kísérletből 21-et hárított.

A magyarok pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, majd vasárnap 21-18-ra kikaptak Horvátországtól, ennek ellenére biztosították továbbjutásukat, pontot azonban Svájc kiesése miatt nem visznek magukkal. A középdöntőben Dánia, Svédország és Szlovénia lesz az ellenfelük.

A magyarok 18 fős keretéből ezúttal Janurik Kinga és Bordás Réka maradt ki.

A horvátok ellen egyszer sem vezetett a válogatott, ezúttal viszont remekül kezdett, 3-0-ra ellépett, és több mint hat és fél perc telt el, amikor először gólt kapott. Tudatosan lassították a játékot támadásban a magyarok, szinte mindig a passzív jelzésig vártak a lövéssel. Bár a rossz magyar kísérleteket kihasználva a meccs negyedénél egyenlítettek a norvégok (6-6), a folytatásban ők is több támadást elhibáztak, így Klujber Katrinék megint elléptek hárommal. Mivel a címvédő másfél percen belül háromszor is eredményes volt, 9-9-nél Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időt kért.

Az ellenfél a 25. percben vezetett először, és mivel a győri Silje Solberg egyre jobban védett, csapata egy 4-1-es sorozattal zárta az első félidőt, és a szünetben 14-12-es előnyben volt. Az első felvonásban a magyarok 12 lövést rontottak, ezek közül négy el sem találta a kaput.

A második félidő elején a kapus Szikora Melinda megszerezte első gólját a válogatottban, mivel a skandinávok kapus nélkül támadtak. Fáradni látszottak a magyarok, egyre többet hibáztak, és bár továbbra is töretlenül küzdöttek, egyre nőtt a különbség. A jónak mondható első félidőt nem követte hasonló folytatás, mert egyre jobban érvényesült a norvégok gyors játéka, szinte minden kapott gólra kettővel válaszoltak. Az 57. percben már tíz volt közte, ez is maradt a különbség, és a norvégok lehozták időkérés nélkül a meccset.

A mezőny legjobbjának Vilde Ingstadot választották, aki nyolc gólt lőtt, Henny Reistad és a győri Stine Oftedal ötször talált be. A kapusok közül Solberg 49 százalékos hatékonysággal védett, mivel 43 kísérletből 21-et hárított, Szikora Melinda hét védéssel, Szemerey Zsófia pedig védés nélkül zárt. További érdekesség, hogy a magyaroknak 51, a norvégoknak viszont csak 43 kapura lövésük volt, ami nagy különbség tízgólos siker esetén.

A két csapat 86. egymás elleni mérkőzésén ötven magyar győzelem és három döntetlen mellett a 33. norvég siker született, 2016 óta sorozatban a nyolcadik.

Ajánljuk még