logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gödörben a csapat: sima vereséget szenvedett a magyar válogatott a női kézilabda-Eb-n

| Szerző: hirado.hu
A magyar női kézilabda-válogatott meglepően simán, 21-18-ra kikapott Horvátországtól az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap Ljubljanában.

Öt pontatlan lövéssel és két eladott labdával kezdtek a magyarok, az ellenfél védelme sokkal jobban működött, ezért Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány már a 11. percben időt kért. Több mint 11 és fél perc telt el a találkozóból, amikor megszületett az első magyar gól, de a beálló körüli védekezés továbbra sem működött, a másik kapu előtt pedig ziccerek maradtak ki. Betörésből, ziccerből amúgy is kevés adódott az előző kontinenstornán bronzérmes horvátok jó védekezése miatt, ráadásul Klujber Katrin büntetőt rontott.

Kapcsolódó tartalom

A cserejátékosok beállítása és a létszámfölényes támadójáték némileg használt, így a szünetben csak háromgólos hátrányban volt a válogatott (10-7), amely az első félidőben 12 lövést hibázott.

A második felvonás majdnem ugyanolyan rosszul kezdődött, mint az első. A 44. percben, amikor Golovin ismét időt kért, a horvát kapus, Tea Pijevic ötven százalékos védési hatékonyságnál tartott (20 lövés/10 védés). Ebben a félidőben is sok volt a rontott lövés, és ezt védekezésben nem sikerült ellensúlyozni. Ezúttal a létszámfölényes akciókat sem sikerült kamatoztatni, mert a horvátok ha nem is hiba nélkül, de rendkívül felkészülten kézilabdáztak. Az 52. percben 19-13-nál eldőlt a meccs, majd a hajrában a magyarok – akik összesen 22 lövést rontottak – némileg csökkentették hátrányukat.


Második féidő

A második félidőt sem kezdtük jól: folyamatos az első játékrészben látott 3-4 gólos horvát előny, a 40. perc környékén 14-10 az állás.

Az első negyedóra környékén újra öttel vezettek a horvátok (15-10), mire újabb magyar időkérés következett. Ezután egy hetessel zárkóztunk kissé fel (15-11).

A 47. percben hiába kaptunk egy kétperces emberelőnyt a horvát előny nem csökkent, sőt hatra nőtt (17-11).

Tíz perccel a vége előtt újra négygólos volt a különbség (17-13). Öt perccel a vége előtt állandósult a mérkőzés eleje óta stabilan meglévő négygólos különbség (19-15), sőt egy ziccert is kihagytunk, így a horvátok egy időkéréssel fordulhattak rá a hajrára.

A játék képe az utolsó percekben sem változott: a végére ugyan egy gólt sikerült lefaragni és Horvátország végül hárommal győzött (21-18).

Talán szimbolikus, hogy a magyar csapat a végén még egy időn túli hétméterest is kihagyott. Ezen a mérkőzésen szinte semmi sem sikerült a sok hibával játszó magyar csapatnak, Horvátország magabiztosan nyert.

Danyi Gábor korábbi szövetségi kapitány az M4 Sport stúdiójában úgy értékelt: ennél több kell majd az Eb további meccsein.

Kedden Norvégia ellen folytatja a csapat.

Első félidő

Rosszul kezdtek a mieink: tíz perc után 4-0-ra elhúztak a horvátok, mire időt kért a magyarok szövetségi kapitánya, de a pihenő után is a horvátok lőttek gólt (5-0).

Az első magyar találatot Vámos Petra szerezte a 12. percben (5-1).

A négygólos különbség később állandósult, sőt a 24. percben már ötgólos hátrányban voltak a mieink (10-5), amikor Klujber Katrin kézilabdapályán ritkán látható bakit követett el: úgy hagyta ki a hétméterest, hogy még a kaput sem találta el!

A hajrá előtt két percig emberelőnyben volt Horvátország, de az eredmény nem változott.

Két perccel a félidő vége előtt nyolcperces magyar gólcsendet megtörve zárkózott fel a magyar csapat (10-6). A lefújás előtt nem sokkal háromra csökkentette a hátrányát válogatottunk (10-7), ami a kézilabdában egyáltalán nem behozhatatlan.

Ajánljuk még