logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Eltörött a mécses! Interjú közben sírta el magát a vereség után a válogatott kézis

| Szerző: hirado.hu
A magyar női kézilabda-válogatott meglepően simán, 21-18-ra kikapott Horvátországtól az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap Ljubljanában. A csapat tagjait láthatóan megviselte a vereség.

„Nekünk nem ez a dinamikánk, keveset futottunk előre. Be vagyunk lassulva, de nem tudom mi az oka ennek. Nem nagyon tudtam a horvátok kapusát legyőzni, végig próbálkoztam, de nem ment…” – mondta a mérkőzés után az M4 Sportnak Klujber Katrin a könnyeivel küszködve.

Csalódotton nyilatkozott Füzi-Tóvizi Petra is az MTI-nek.

„Kapartunk, hajtottunk, és szörnyű érzés, hogy nem tudunk átlendülni saját magunkon. Tízperces gólcsendet nem engedhetünk meg magunknak senki ellen egy Európa-bajnokságon” – nyilatkozta a lefújás után a Debrecen beállója, aki három gólt szerzett.

Kapcsolódó tartalom

A magyarok több mint 11 és fél perc után, 5-0-s hátránynál találtak be először, és egyetlen alkalommal sem vezettek az egész meccsen.

„Az elején ötgólos különbség alakult ki, és amikor kettőre fel tudtunk volna jönni, mindig valami hiba történt. Olyankor kellene okosabbnak, bátrabbnak, de higgadtabbnak lennünk, mert így nem fog menni. Lelki fölényt adtunk az ellenfélnek, amivel megnehezítettük magunknak az egész mérkőzést” – értékelt Füzi-Tóvizi.

Korsós Dorina, Füzi-Tóvizi Petra és Bordás Réka (b-j) a női kézilabda Európa-bajnokság Horvátország–Magyarország mérkőzés után  (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt).

Ezek után talán az sem meglepő, hogy Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint csodának kell történnie ahhoz, hogy a magyar női kézilabda-válogatott elérje a kitűzött célt, és a legjobb nyolc között végezzen az Európa-bajnokságon.

„Matematikai esélyünk még van elérni azt a célt, amit a szövetség kitűzött elénk, de a játék alapján semmi realitása nincs” – nyilatkozta vasárnap este a szakvezető az MTI-nek. Hozzátette, ha tudtak volna fokozatosan előrelépni, akkor még összejöhetne a nyolc közé jutás, így viszont nagyon nehéz lesz, csodának kell történnie hozzá.

Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) és Pigniczki Krisztina másodedző a női kézilabda Európa-bajnokság Horvátország–Magyarország mérkőzés után (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt).

A magyarok pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, vasárnap viszont 21-18-ra kikaptak Horvátországtól, és bár biztosan továbbjutnak a ljubljanai csoportból, a folytatásban további négy nehéz ellenfél vár rájuk.

Kapcsolódó tartalom

Kedden 20.30-tól a címvédő Norvégiával játszanak a csoportkör utolsó fordulójában, a középdöntőben pedig a Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia négyesből továbbjutó három együttes következik.

A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

Ajánljuk még