Baleset

Videón az ámokfutás! Négy vármegyén át menekült a lopott autóbusszal

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Simeone: Ott végeztünk, ahol megérdemeltük

Diego Simeone szerint a Bajnokok Ligája csoportjának negyedik helyén záró, így az európai kupaidényt meglepően korán befejező Atlético Madrid ott végzett, ahol megérdemelte.

A záró forduló keddi játéknapján még megvolt az esély az elmúlt nyolc évben kétszer is finalista spanyol együttes számára, hogy legalább az Európa-liga szereplést érő harmadik helyet megszerezze.

Ám 2-1-re kikapott Portóban, miközben a rivális Bayer Leverkusen gól nélküli döntetlennel pontot szerzett a Club Brugge ellen, azonos pontszám mellett az egymás elleni eredmények nyomán pedig a német együttes folytathatja a második számú kupasorozatban.

A spanyol együttest 2011 óta irányító 52 esztendős argentin szakember rámutatott: a Porto gyorsabban, intenzívebben futballozott, játékosai jobban jöttek ki a párharcokból. Simeone felidézte. az elmúlt idényben is a kieséses szakaszra lettek bátrabbak a csoportkörhöz képest, amely már akkor sem alakult simán számukra.

Tavaly ugyanis a hibátlan – és később döntős – Liverpool mögött hét pontot gyűjtve másodikként léptek tovább, épp a Portót megelőzve, amely akkor öt pontot zsebelt be. Ezúttal pedig az Atlético zárta öt ponttal a csoportkört.

Meg kell vizsgálnunk, hogyan tudunk fejlődni Európában, mert a számok nagyon rosszul festenek. Ott zártunk, ahol megérdemeltük. El kell fogadnunk a realitást, és azt, hogy holnaptól új szakasz kezdődik, amelynek fókuszában a bajnokság, illetve mellette a Király Kupa áll

– fejtette ki Simeone. A Matracosok 12 forduló alatt szerzett 23 pontjukkal harmadik helyen állnak a La Liga tabelláján, ugyanakkor hátrányuk kilenc pont a címvédő és éllovas városi rivális, a Real mögött. A kupában a 64 közé jutásért az ötödosztályú Almazan lesz az Atlético ellenfele.

Ajánljuk még