logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Fradi olyat tett, amivel még a Barcelonát is megelőzte

| Szerző: hirado.hu
A Ferencváros a csoportmeccsek után legközelebb márciusban lép pályára a labdarúgó Európa-ligában, amelyben a csütörtökön este kiharcolt csoportelsőségének köszönhetően kihagyhatja a februári első kieséses fordulót. A magyar bajnok azonnal a legjobb 16 közé jutott, miközben ezért még meg kell küzdenie a BL-ből kieső Barcelonának, Sevillának vagy Atlético Madridnak.

A magyar bajnok csoportelsőségével elkerüli a Bajnokok Ligája csoportharmadikként végző csapatait, azaz az Európa-liga playoffjába kiesőket.

Ez a mezőnyt tekintve óriási könnyebbség, hiszen már biztosan itt folytatja a Barcelona és a Sevilla, több mint valószínűleg az Ajax és a Juventus, és akkor az Atlético Madrid, Bayer Leverkusen páros egyikéről még nem is beszéltünk. Akár azt is mondhatnánk, hogy

a Ferencváros már elérte, ami a Barcelonának nem biztos, hogy sikerül.

Ha pedig már spanyol csapatokról van szó, érdemes megemlíteni, hogy amióta a 2003–2004-es idény óta a Bajnokok Ligájában rendeznek nyolcaddöntőt, legalább két spanyol gárda mindig szerepelt benne.

Kapcsolódó tartalom

Az Európa-liga tavaszi egyenes kieséses szakasz első körének sorsolását – amelyben tehát az FTC nem lesz érintett, a második helyezettek és a Bajnokok Ligájából átkerülő csoportharmadikok viszont igen – az európai szövetség honlapja alapján november 7-én tartják, a nyolcaddöntőbe jutásért sorra kerülő párharcok mérkőzéseit pedig február 16-án és 23-án rendezik.

A továbbjutókat február 24-én sorsolják össze a csoportgyőztesekkel, azaz ekkor derül ki, hogy a Ferencváros melyik csapattal találkozik a 16 között. A nyolcaddöntő mérkőzéseit március 9-én és 16-án játsszák.

Kapcsolódó tartalom

Az UEFA díjszabása alapján az a csapat, amely bejut az Európa-liga csoportkörébe, 3,63 millió eurót kap, ezen felül a gárda az elmúlt tíz év együtthatója alapján további 924 ezer euróra jogosult – írta az M4 Sport.

Pontonként 210 ezer euró jár, az FTC tíz pontja így 2,1 millió eurót jelent, a csoportgyőzelemért pedig 1,1 millió jár. Az UEFA a nyolcaddöntőbe jutást is díjazza, 1,2 millió euróval, azaz a Ferencváros eddig összesen mintegy 8,95 millió eurót (3,6 milliárd forint) keresett az Európa-liga 2022–2023-as kiírásában.

Az Európa-liga csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában jövő csütörtökön a Ferencváros a Trabzonspor vendége lesz.

A kiemelt képen a Ferencváros játékosai. (Forrás: MTI/Illyés Tibor)

Ajánljuk még